CION sluit kantine uit voorzorg na COVID-19 besmetting

De Vlaardingse voetbalvereniging VV Cion heeft vanavond besloten om met ingang vanaf heden de kantine gesloten te houden.

Aanleiding hiervoor is de toename van het aantal COVID-19 besmettingen in de regio en de daaruit voortvloeiende extra maatregelen die zijn ingesteld door de Veiligheidsregio Rijnmond. Zondagmiddag is het bestuur tevens op de hoogte gesteld dat er 1 persoon van de vereniging besmet is geraakt met het COVID-19 virus. Deze persoon had uit eigen beweging al besloten de afgelopen periode niet bij de club te komen in afwachting van zijn onderzoek.

Naar aanleiding van deze gebeurtenissen hebben wij ons als vereniging de vraag gesteld of wij ons wel konden conformeren aan de gestelde voorwaarden? Het eerlijke antwoord hierop luidde dat wij, gezien de toename van het aantal toeschouwers de laatste weken en mede door de beperkte omvang van onze kantine, tot de conclusie zijn gekomen dat wij niet kunnen waarborgen dat aan alle voorschriften kan worden voldaan  met betrekking tot de veiligheid en de gezondheid van de bezoekers en de leden. Als kleine vereniging zijn wij namelijk ook afhankelijk van onze vrijwilligers en wij willen deze mensen niet in de vuurlinie zetten door ze te laten optreden als politieagentje.

“Wij willen als vereniging onze kop niet in het zand steken en hebben daardoor, helaas maar ons inziens wijselijk, besloten om de kantine voorlopig te sluiten.
Het doet ons pijn om dit te moeten doen, maar de gezondheid van toeschouwers en spelers is het belangrijkste in deze onwerkelijke periode. Wij begrijpen dat dit rigoureus overkomt maar ons laat gezien de omstandigheden geen andere keuze,” aldus het bestuur van de Vlaardingse voetbalvereniging.

De kleedkamers zijn beschikbaar 30 minuten voor aanvang van de desbetreffende wedstrijd en dienen binnen 30 minuten na afloop van de wedstrijd weer verlaten te zijn.
Alle bezoekende clubs worden verzocht zich thuis of bij de eigen vereniging om te kleden. Er is voor de bezoekende clubs geen mogelijkheid om zich na afloop te douchen.

De wedstrijden op het complex kunnen wel gewoon bezocht worden, rekening houdende met de daarvoor geldende regels.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl