COmpetitieprogramma’s betaald voetbal definitief

De competitieprogramma’s voor het seizoen 2020/’21 van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zijn definitief. Nadat eerder deze week de conceptcompetitieprogramma’s werden gepresenteerd, konden clubs nog verzoeken tot mogelijke wijzigingen doorgeven. Op basis van enkele aanpassingen in aanvangstijd en -data is nu het definitieve programma beschikbaar.

Gedurende het seizoen zal een aantal keer worden bekeken of het programma aangepast moet worden om zo beter te kunnen afstemmen op het programma van clubs met Champions League- of Europa Leagueverplichtingen. Dit gebeurt dit seizoen voor het eerst als begin oktober de UEFA-kwalificatiewedstrijden voor de groepsfase afgerond zijn.

Programma vanaf speelronde 22

In de week voor kerst wordt het Eredivisieprogramma vanaf speelronde 22 bekend gemaakt. Dat de speeldata en -tijden hiervan nog niet bekend zijn, was nodig om met alle honderden verzoeken van clubs en overige betrokkenen het schema rond te krijgen. Buiten de verplichtingen van clubs die Europees spelen, wordt bij de invulling van speelronde 22 tot en met 34 ook rekening gehouden met clubs die nog in de TOTO KNVB Beker actief zijn.

Aftrap

Het Eredivisieseizoen 2020/’21 start op zaterdag 12 september in Utrecht met FC Utrecht – AZ, die om 16.30 uur aftrappen in het Stadion Galgenwaard. De clubs in de Keuken Kampioen Divisie beginnen al op vrijdag 28 augustus aan het nieuwe seizoen.

COMPETITIEPROGRAMMA’S

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl