Complete line up bekend voor Glory Redemption Rotterdam

Foto: Mischa Keemink

Vandaag kondigde GLORY de volledige 14 gevechten omvattende line up met onder meer Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik aan, die het recordjaar van ‘s werelds leidende kickboksliga denderend afsluit. Het betreft het 13e live evenement van 2017 van de kickboksorganisatie en bevat de onderdelen GLORY: Redemption (vier gevechten), GLORY 49 SuperFight Series (vijf gevechten) en GLORY 49 Rotterdam (vijf gevechten). Het event vindt plaats op zaterdag 9 december in Rotterdam Ahoy en belooft een daverende eindejaarsfinale te worden.

In het headlinegevecht neemt GLORY-wereldkampioen zwaargewicht en de onbetwiste “King of Kickboxing” Rico Verhoeven (52-10, 14 KO) het op tegen de nummer 3 op de zwaargewichtranglijst: Jamal “The Goliath” Ben Saddik (32-5, 26 KO, uitkomend voor Marokko). De formidabele tegenstander Ben Saddik schakelde Verhoeven in 2011 uit door een technische knock-out.

De nummer 4 op de zwaargewichtranglijst Michael “Dreamcrusher” Duut (42-8, 29 KO, uitkomend voor Nederland) en de Congolese aanvaller Danyo “Dibuba” Ilunga (57-13, 44 KO, uitkomend voor Duitsland) staan tegen over elkaar in het co-headline gevecht. Dit is de derde keer dat deze strijders elkaar in de ring zullen ontmoeten. De onderlinge stand is nu 1-1 en hun laatste ontmoeting tijdens GLORY 36 SuperFight Series werd bekroond tot ‘Fight of the Year’ van 2016. Wie zal de stand van deze trilogie in zijn voordeel beslechten?

Als aanvulling op die twee eerder bekendgemaakte gevechten van GLORY: REDEMPTION is er een bikkelharde zwaargewichtconfrontatie en een wedstrijd die bepaalt wie zich de No. 1 Contender van de vedergewichtklasse mag noemen.

Veteraan Anderson “Braddock” Silva (41-17-1, 26 KO, uitkomend voor Brazilië) neemt het op tegen de Amerikaanse knock-out kunstenaar Xavier “X-Man” Vigney (10-1, 8, KO, uitkomend voor de Verenigde Staten) in de ring van GLORY: REDEMPTION. Deze zwaargewicht-kemphanen kruisten bijna elkaars pad op GLORY 41 Holland. Vigney, nog steeds ongeslagen in GLORY met 6-0, moest zich door een blessure noodgedwongen terugtrekken, terwijl Silva, die momenteel de nummer 5-positie inneemt, zijn eerste ronde won alvorens hij ternauwernood in de laatste ronde het onderspit moest delven.

Top tien-fenomenen “The Professor” Petchpanomrung Kiatmookao (157-36-2, 25 KO, uitkomend voor Thailand) en nummer 2 op de ranglijst, en Zakaria Zouggary (30-3-1, 15 KO, uitkomend voor Nederland), nummer 9 op de ranglijst, binden de strijd aan met elkaar op GLORY: REDEMPTION met de kans om het goud in de vedergewichtcategorie te claimen. De winnaar wordt uitgeroepen tot No. 1 Contender en zal het op een nader te bepalen moment opnemen tegen de regerende GLORY-vedergewichtkampioen.

Het complete overzicht van GLORY: REDEMPTION ziet er als volgt uit:

GLORY: REDEMPTION
Zwaargewicht Wereldtitel: Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik
Licht zwaargewicht gevecht: Michael Duut vs. Danyo Ilunga
Zwaargewicht gevecht: Anderson Silva vs. Xavier Vigney
Vedergewicht No. 1 Contender gevecht: Petchpanomrung Kiatmookao vs. Zakaria Zouggary

Direct voorafgaand aan GLORY: REDEMPTION vinden de gevechten van GLORY 49 SuperFight Series plaats, met onder meer de reeds aangekondigde top 10-zwaargewichten Ismael “Mr. Pain” Londt (39-7-1, 18 KO, uitkomend voor Suriname) en de Curaçaos-Nederlandse vechter D’Angelo Marshall (16-2, 9 KO, uitkomend voor Curaçao).

Londt, die op nummer 6 op de ranglijst staat en drie van zijn laatste vier gevechten won, keert terug in de GLORY-ring na een jaar er tussenuit te zijn geweest. Marshall, nummer 7 op de ranglijst kwam in mei voor het laatst in actie in GLORY en versloeg toen Mohamed Abdallah en eerdergenoemde Silva tijdens het toernooi van GLORY 41 Holland.

Het voornaamste gevecht van GLORY 49 SuperFight Series is inmiddels ook bekend, daarin verdedigt de pas gekroonde GLORY-kampioen middengewicht Alex ‘Po Atan’ Pereira (26-6, 16 KO, uitkomend voor Brazilië) voor de eerste keer zijn titel. Zijn uitdager zal de 25-jarige Tunesisch-Nederlandse Yousri Belgaroui (23-3, 11 KO, uitkomend voor Tunesië) zijn, die de huidige No. 1 Contender is.

Pereira, die voor het eerst op het GLORY-podium verscheen in 2014, greep zijn kampioenskans afgelopen oktober toen hij de titel ontnam van de toenmalige kampioen Simon Marcus. Belgaroui, een relatief nieuwe toevoeging aan de middengewichtsklasse van GLORY, versloeg een indrukwekkende lijst van voormalige kampioenen, met een CV dat onder meer overwinningen op Jason Wilnis, Ariel Machado en Pereira zelf bevat.

Een hoogstaand gevecht dat oorspronkelijk op de agenda stond voor GLORY 45 Amsterdam is nu omgeboekt voor GLORY 49 SuperFight Series. Voormalig weltergewichtkampioen Nieky “The Natural” Holzken (90-13, 46 KO, uitkomend voor Nederland) is volledig hersteld van zijn voetblessure en maakt zich opnieuw op om uit te komen tegen het 23-jarige aanstormend talent Alim “Professor” Nabiyev (47-6, 21 KO, uitkomend voor Azerbeidzjan). Nabiyev kende een succesvol debuut op GLORY 47 SuperFight Series afgelopen zaterdag in Lyon.

Eyevan “Mister Cool” Danenberg (25-6, 13 KO, uitkomend voor Aruba), staat 9 december oog in oog met GLORY UK winnaar Jamie Bates (24-6, 3 KO, uitkomend voor Verenigd Koninkrijk).

Twee 19-jarige vedergewichten bijten het spits af op GLORY 49 SuperFight Series, waarbij Bailey “Bad Boy” Sugden (9-1, 2 KO, uitkomend voor Verenigd Koninkrijk) het opneemt tegen Chenglong Zhang (41-5, 11 KO, uitkomend voor China), die na zijn succesvolle debuut op GLORY 41 Holland zijn naam definitief vestigde door het kwalificatietoernooi van GLORY 46 Guangzhou te winnen.

Hieronder volgt de fight card met de vijf gevechten van GLORY 49 SuperFight Series:

GLORY 49 SuperFight Series
Middengewicht Wereldtitel: Alex Pereira vs. Yousri Belgaroui
Zwaargewicht gevecht: Ismael Londt vs. D’Angelo Marshall
Weltergewicht gevecht: Nieky Holzken vs. Alim Nabiyev
Weltergewicht gevecht: Eyevan Danenberg vs. Jamie Bates
Vedergewicht gevecht: Bailey Sugden vs. Chenglong Zhang

GLORY 49 Rotterdam, de eerste van de drie fight cards op 9 december heeft als headline gevecht de finale van een lichtgewichttoernooi waar vier topkandidaten aan deelnemen.

De Deense dynamo Niclas “The Destroyer” Larsen (46-9-2, 24 KO, uitkomend voor Denemarken) en de 20-jarige Nederlands-Marokkaanse Tyjani “The Wonderboy” Beztati (14-1, 5 KO, uitkomend voor Nederland), komen beiden voor de vierde keer dit jaar uit en verzorgen de openingswedstrijd van het toernooi.

De andere partij die onderdeel uitmaakt van het lichtgewichttoernooi, bestaat uit de Bulgaarse Stoyan “The Sniper” Koprivlenski (7-1, 3 KO, uitkomend voor Bulgarije) en de terugkerende Maykol Yurk (8-5, 6 KO, uitkomend voor Brazilië), die nu in de lichtgewichtsklasse vecht nadat hij in het verleden de strijd aanging in GLORY’s vedergewichtsklasse.

Christian “Bad News” Baya (59-5-1, 34 KO, uitkomend voor de Republiek Angola) is van plan om Samo Petje(32-6-1, uitkomend voor Slovenië) van winst te weerhouden. Petje komt de wedstrijd in als tweevoudig kampioen voor de Europese promotie Final Fight Championship.

Tot slot neemt Muay Thai specialist Omar Moreno (25-7-1, 9 KO, uitkomend voor de Verenigde Staten) het in de weltergewichtsklasse op tegen deelnemer van UFC’s talentenjacht The Ultimate Fighter: China en tevens UFC-veteraan Anying “Smiley” Wang (10-3, uitkomend voor China).

De fight card van GLORY 49 Rotterdam is hieronder te vinden:

GLORY 49 Rotterdam
Lichtgewicht toernooi finale: winnaar A vs. winnaar B
Lichtgewicht gevecht: Christian Baya vs. Samo Petje
Weltergewicht gevecht: Omar Moreno vs. Anying Wang
Lichtgewicht toernooi halve finale B: Niclas Larsen vs. Tyjani Beztati
Lichtgewicht toernooi halve finale A: Stoyan Koprivlenski vs. Maykol Yurk

Tickets voor GLORY: REDEMPTION (inclusief toegang voor GLORY 49 SuperFight Series en GLORY 49 Rotterdam) zijn nu verkrijgbaar via tickets.glorykickboxing.com. Het event is toegankelijk voor bezoekers van 16 jaar en ouder. Ziggo Sport zal als vaste partner van GLORY de wedstrijden live uitzenden.

Voor meer informatie over GLORY, ga naar glorykickboxing.com.

Over GLORY
GLORY, opgericht in 2012, is eigendom van GLORY Sports International (GSI). Een professionele aanbieder van martial arts gevechten en televisiecontent, met kantoren in Denver, Amsterdam en Singapore. Het programma-aanbod van GLORY is te zien in meer dan 200 landen. De regels van GLORY kickboksen zijn gebaseerd op een mix van verschillende gevechtsdisciplines waaronder karate, muay thai, taekwondo en traditioneel boksen. Meer informatie:FacebookTwitter en www.glorykickboxing.com.

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord