Concacaf: Curaçao verder; Suriname uitgeschakeld

Curaçao is als eerste geëindigd in Groep C van de eerste ronde van de kwalificatiereeks voor het WK in 20-22 in Qatar. De formatie van coach Patrick Kluivert, die Guus Hiddink vervangt, had aan een gelijkspel tegen Guatemala genoeg: 0-0.

Guatemala kreeg wel kansen, maar doelman Eloy Room liet zich niet verschalken. In de extra tijd leek Curaçao alsnog tegen een zeperd aan te lopen, maar Guatemala zag geen kans de bal in het doel te krijgen. Zelf had de ploeg van Kluivert ook wat mogelijkheden gehad om het duel in haar voordeel te beslissen, maar die kansen waren ook niet aan de voorwaartsen besteed.

VERVOLG CURACAO

Curaçao speelt nu een tweeluik (uit en thuis) op 12 en 15 juni en mocht het daar als winnaar uit de strijd komen, dan wacht de derde ronde van de WK-kwalificatiereeks. Daarin zijn drie WK-tickets te verdienen, de nummer vier speelt een play-off. Costa Rica, Honduras, Jamaica, Mexico en de Verenigde Staten hebben zich al geplaatst voor die laatste ronde.

SURINAME

Voor het nationale team van Suriname ziet de WK-kwalificatiereeks van de CONCACAF-zone erop. De formatie van bondscoach Dean Gorré (foto) ging in de nacht van dinsdag op woensdag met duidelijke cijfers onderuit tegen concurrent Canada: 4-0.

Suriname moest winnen in het Toyota Stadium om kans te blijven houden op plaatsing voor het WK 2022 in Qatar. Het begin was zeker niet slecht en de ploeg had pech dat de bal na een inzet van oud-ADO Den Haag-speler Sheraldo Becker via de onderkant van de lat weer terugkwam in het veld. Na dik een half uur spelen van Canada toch op 1-0. Alphonso Davies, die in goede vorm stak, gaf doelman Warner Hahn het nakijken.

Suriname hoopte na rust wat terug te kunnen doen, maar Canada liep verder uit. Na bijna een uur spelen verdubbelde Jonathan David de marge naar 2-0. Dezelfde speler was ook verantwoordelijk voor de laatste twee treffers, waarvan de vierde uit een strafschop (4-0) en voltooide daarmee zijn hattrick.

Concacaf Gold Cup

Canada eindigt als eerste in groep B en gaat nu verder in een tweeluik met El Salvador. Suriname kan zich gaan opmaken voor de strijd om de Gold Cup.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl