Conceptprogramma speelrondes 22 tot en 32 bekend; Ajax – Feyenoord op 20 maart

Het conceptprogramma van speelrondes 22 tot en met 32 in het Eredivisieseizoen 2021/’22 is bekendgemaakt. Reden dat deze speeldata en aanvangstijden juist op dit moment worden gepubliceerd, is dat nu bekend is welke clubs na de winterstop Europees spelen en wie er uitkomen in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker.

De lokale autoriteiten hebben nog tot donderdag 23 december om eventuele onoverkomelijke problemen aan te geven. De speelrondes 19 tot en met 21 waren al eerder vastgesteld. Speelrondes 33 en 34 worden zoals gebruikelijk op hetzelfde tijdstip gespeeld. Vanwege het bekerprogramma is in speelronde 20 één wijziging doorgevoerd: RKC Waalwijk – Fortuna Sittard gaat van vrijdag 21 januari naar zondag 23 januari (20.00 uur).

Na de winterstop worden zeven wedstrijden gespeeld op zondagavond 20.00 uur, volgens afspraak tussen de clubs en de Eredivisie CV. De KNVB faciliteert deze afspraak. Elke club speelt gedurende het seizoen zoveel mogelijk niet meer dan één thuiswedstrijd op dit tijdstip. De uitwedstrijden worden eveneens verspreid onder de clubs. De wedstrijden op dit tijdstip die door de Europees spelende clubs worden aangevraagd, worden afgetrokken van dit aantal. Het kan dus zijn dat uiteindelijk niet elke club een keer op zondagavond speelt.

Toppers

Op zondag 27 februari (12.15 uur) staan AZ en Feyenoord tegenover elkaar. De Klassieker Ajax – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 20 maart (14.30 uur). Op zondag 8 mei staat eerst Feyenoord – PSV op de agenda (14.30 uur), gevolgd door AZ – Ajax (16.45 uur). PSV – Ajax (zondag 23 januari, 14.30 uur) en PSV – AZ (zaterdag 5 februari, 20.00 uur) waren al ingepland.

Herstart

De Eredivisie start na de winterstop op vrijdag 14 januari met PEC Zwolle – Willem II, die om 20.00 uur aftrappen in het MAC³PARK Stadion.

Totstandkoming

Naast de sportieve aspecten is bij het maken van de competitieprogramma’s betaald voetbal rekening gehouden met de vele wensen en knelpunten van lokale overheden, clubs, supporters en ESPN die in aanloop naar dit seizoen zijn ingediend. Gedurende het proces wordt het programma overlegd met het Supporterscollectief, de Eredivisie CV, de Keuken Kampioen Divisie, de Centrale Spelersraad (CSR), de Centrale Trainersraad (CTR), ESPN en alle clubs.

Download hier het hele programma.

 

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl