Cricket: Een century op zaterdag, een flinke bui op zondag voor Hermes DVS.

De uitwedstrijd tegen Bloemendaal op zaterdag eindigde in winst voor de lichtblauwen. Daniel Doyle kreeg de eer om aan het einde van de wedstrijd als eerste van het veld te stappen, die eer dankte hij aan een prachtige century (100 uit 86) eerder die dag. Hermes-DVS won de toss en startte aan bat, waarbij de afgelopen weken zo stabiele Ashley Ostling (4) en Ralph Elenbaas (2) beiden snel hun wicket verloren.

Herstel kwam er met Will Hamilton en Daniel Doyle, die de score pijlsnel lieten oplopen met grote klappen en goed runnen tussen de wickets. Met een partnership van 98 sneuvelde het wicket van Will en kwam captain Sebastiaan Braat Daniel vergezellen. Het scoringstempo bleef hoog en ging hard richting de 200. Sebas ging net voor zijn 50 runs op de stand van 193 gebowled (47 uit 48), Olivier Elenbaas kon daar dit keer niet veel aan toevoegen (7) maar kon Daniel wel als eerste feliciteren met zijn prestatie. Helaas vielen beide wickets kort daarna, maar ook Nick Statham (31) en Sahil Kothari (39) voegden nog nuttige runs toe aan het totaal. De score stokte op 294 na 49 overs.

Na de lunch waren er 2 snelle wickets voor Olivier Elenbaas. Door een dure gemiste vang en 36 extra’s liet Hermes-DVS de score onnodig oplopen, de vangen werden daarna gelukkig wel goed vastgehouden waardoor op een stand van 197 de wickets van Bloemendaal op waren. De wickets werden verdeeld tussen Olivier Elenbaas (2/25/6), Ralph Elenbaas (1/33/5), Sahil Kothari (1/36/6) Davey Verwij (2/31/5) en Sebastiaan Braat (1/33/7) Ashley Ostling blonk uit in het veld met 3 vangen, Ralph Elenbaas pakte er 2.

Zondag de reprise van de eerder verregende wedstrijd tegen Quick Haag, helaas speelde de regen vandaag ook een doorslaggevende rol. Met het oog op het weer verkoos Quick na een gewonnen toss om te fielden. De batting innings van Hermes-DVS verliep best aardig, met dubbele cijfers voor Ralph Elenbaas (26), Ashley Ostling (64), Daniel Doyle (50), Olivier Elenbaas (47*) en Nick Statham (22), de lichtblauwen eindigden op 233 na 50 overs. Een goed verdedigbaar totaal, maar dan moet het weer wel meewerken.

Dat liep helaas anders, de regen kwam in de 21e over met de stand op 77/1. Net genoeg overs voor een resultaat en doordat Quick op dat moment nog maar 1 wicket had verloren bepaalde de rekenregels dat Quick met 7 runs had gewonnen. Niet het resultaat waar Hermes-DVS op gehoopt had, maar met 3 gewonnen wedstrijden uit 4 zijn de titelaspiraties van de Schiedammers nog springlevend. Ook het tweede team presteert prima en staat met 4 uit 4 bovenaan in de Eerste Klasse. Volgende week ontvangt Hermes-DVS op zaterdag VCC-2 voor de 5e wedstrijd uit dit eerste gedeelte van de competitie.

Foto: Hermes DVS


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl