Cricket: Topklasser Excelsior’20 vanaf 1 mei vol voor de play-offs

Schiedam – Tot grote opluchting van Topklasser cricket Excelsior’20 kan op zaterdag 1 mei de eerste competitiewedstrijd van 2021 worden gespeeld. ,,De voorbereiding is in volle gang,” zegt captain Tom Heggelman, ,,en we mikken serieus op de bovenste vier zodat we de play-offs ingaan.”
Alleen in de Topklasse heren en Hoofdklasse dames mag aan de cricketcompetitie worden begonnen. Beide hebben de status ’topsportcompetitie gekregen van NOC/NSF zodat onder strikt corona-protocol mag worden gespeeld. Eén van de grote nadelen is voor een populaire cricketclub als Excelsior’20 dat er geen toeschouwers aanwezig mogen zijn. Als schrale troost zullen alle wedstrijden worden gestreamd zodat alle partijen thuis of waar ook gevolgd kunnen worden.
,,We hebben een goede en jeugdige selectie,” aldus Tom Heggelman, ,,waarmee we bij de bovenste 4 moeten eindigen. Dan zullen de play-offs beslissen wie de kampioen wordt. Er is geen degradatie, wel komen er als het goed is 2 promovendi uit de Hoofdklasse. De Topklasse bestaat in 2022 uit 12 clubs. De vraag is of Lorenzo Ingram op tijd in Nederland zal zijn. Fijn is dat David Woutersen fit is en dat er concurrentie in de selectie is. Er zal strenger worden gekeken naar de prestaties van de spelers. Eén oefenwedstrijd is bekend: 10 april uit bij VRA.”

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl