Cricket: Verlies Excelsior’20 in T20, Hermes-DVS gestaakt

De cricketers van Excelsior’20 verloren vrijdagavond van Sparta. Hermes-DVS tegen Punjab haalde het einde niet door een opstootje tussen twee spelers. Mogelijk gaat Excelsior’20 naar de volgende ronde bij strafmaatregelen tegen Punjab/
Sparta is de Angstgegner van de Tom Heggelman-formatie. In de T20-competitie was Sparta opnieuw de bovenliggende partij. Sparta batte eerst en zag het openingspaar meteen losbranden. Door de 41 runs van Iqbal en 71 (4×6 en 3×4) harde runs van oud-Excelsior’20 speler Lenert van Wyk eindigde de thuisploeg op 162 voor 6 na 20 overs. De Schiedammers zetten 7 bowlers in zonder te imponeren.
Roel Verhagen opende vol bravoure, samen met Joost Kroesen. De lefthander kwam tot 51 rake runs. Hierna kwam Lorenzo Ingram nog tot 34 snelle runs alvorens hij volgens zeggen op bizarre wijze lbw werd gegeven op Lenert van Wyk (3-27-4). Met enkele klappen van Rens van Troost (22) stokte de teller op 147 voor 7 wickets. parta gaat in ieder geval door, Excelsior’20 mag nog hopen.
Hermes DVS
Het T20 duel tussen Hoofdklasser Hermes-DVS en Topklasser Punjab, dat een sterk half seizoen draait net als Hermes trouwens, werd na 11 overs en 73 voor 2 wickets. De Schiedammers lekker op dreef en Punjab in de aanval. Het eerste voorval betrof een vermeende caught behind van Olivier Elenbaas in de handen van Punjab-wicketkeeper Mohsin Bajwa. De umpire, een neutrale referee gaf niet uit. De eerste woordenwisseling tussen batsman en achtervanger was een feit. De toon was gezet. Even later weer een fel appeal, nu voor lbw, de vinger bleef uit en een nieuwe onvriendelijke benadering van twee kanten. ,,Ik praat het gedrag van beide spelers niet goed,” aldus Punjab speler en voorzitter Sulaiman Tariq, ,,maar de schuld lag bij allebei. Het was elkaar uitdagen en uitschelden. Van mij mogen ze allebei geschorst worden.”

Zoals in de journalistiek hoort mag ook de tegenpartij, in dit geval Hermes-DVS, zijn kant van het verhaal vertellen. Captain Sebastiaan Braat had direct van cricketvoorzitter Jaco van Giessen een spreekverbod opgelegd gekregen. De preses sprak, zoals hij zelf onderstreepte, met de handrem op. ,,Onze verklaring is naar de KNCB gestuurd en we wachten af. Ik sta in ieder geval volledig achter Olivier Elenbaas, laat dat duidelijk zijn.”

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl