Met een gewijzigd elftal waren de cricketers van Excelsior’20 kansloos op bezoek bij HCC.
Gedwongen eerst te batten kwamen de Schiedammers tot een redelijke 180 all out in 43.2 overs. Op het bijveld van kunstgras had de thuisploeg 39.3 overs nodig om 4 belangrijke punten bij te schrijven. Voor de titelhouder rest hoop en smeken en heel veel geluk wil het nog een plekje krijgen in de play-offs.
Door: Ton de Leede
Captain Joost Kroesen, Tom Heggelman ontbrak opnieuw door vakantie, had zelf ook eerst willen batten dus met vertrouwen werd van het hoofdveld naar het naastgelegen kunstgrasveld verhuis. Openers Tim Etman en Luuk Kroesen zorgden voor 40 runs op het bord. Lorenzo Ingram liet degelijk batten zien en kwam tot 69 runs. Naast Stan van Troost, met 28 runs, kon geen enkele batsman wedijveren met de coach. De uit het niets verschenen Martijn van Gelderen kwam tot een dikke duck en Joost Kroesen met een inside edge gewoon lbw. HCC-bowler blonk uit met 3-21
Excelsior’20 was fieldend in de eerste overs levensgevaarlijk. 3 Topwickets sneuvelden zonder indrukwekkende scores. Waar Excelsior’20 te vaak één batsman ziet afkomen, daar had HCC Damian Crowley (93) en Tonny Staal (50). ,,Wij hebben te weinig dat 2 batsmen een goed partnership neerzetten,” geeft Joost Kroesen toe. ,,We beginnen sterk maar weten dan 2 hele goede cricketers niet te stoppen. We moeten nu van VOC en VRA winnen en hopen op verliespartijen van de concurrentie. De kans is er, maar is niet al te groot.”

Het weekend was zo goed begonnen voor de landskampioen. Voor de T20-competitie werd op Nieuw Hanenburg een oorwassing gegeven aan Quick Haag. De thuisploeg batte eerst en kwam in 16.5 overs tot slechts 53 runs. Voor Excelsior’20 openden Tim Etman en Joost Kroesen. Had je net te lang aan de bar gestaan dat zou de battingbeurt van de Schiedammers net ongezien zijn gebleven. Met allebei 2×6 kwamen Tim Etman (32 runs) en Joost Kroesen (21) binnen het kwartier over het totaal van hoofdklasser Quick, 54 voor 0 in 3.2 overs. Quick gaat vol voor promotie naar de Topklasse, net als Hermes DVS.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl