Cricketers Excelsior’20 maken te weinig runs

In het cruciale cricketduel tussen Excelsior’20 en HBS waren de 200 Schiedamse runs lang niet genoeg om de Haagse ploeg van de 2e overwinning af te houden, 201 voor 4.
Excelsior’20 moest eerst het graswicket op en moest als gauw het openingspaar, Tim Etman en Luuk Kroesen, missen. Het was volledig aan Lorenzo Ingram te danken dat het totaal van Excelsior’20 een gezicht kreeg. Zonder eigenlijk hulp van medespelers tikte hij een gedegen 103 runs bij elkaar, Het totaal van 200 voor 9 was bij voorbaat een nauwelijks te verdedigen score. Verrassend was het optreden van good-old Daan van Bunge. Seizoenen lang niet gespeeld werd hem gevraagd om zijn geweldige staat van dienst op het team van kaptein Tim Etman over te brengen. Ook de komende 2 potjes zal Daan van Bunge, uiteraard vergezeld van vrouw en zoontje, de zwalkende club te ondersteunen.
HBS nam ruimschoots de tijd en het moet gezegd dat de thuisploeg enkele snelle wickets nam Maar een man als Tayo Walbrugh laat zich niet zo gauw foppen. Hij speelde een gevaarloze innings en eindigde op 81 runs not out. Nummer 4 Wesley Barresi met 52 runs legde met zijn maatje de weg naar de overwinning.
,,200 runs is niet meer genoeg tegenwoordig,” sprak Tim Etman, ,,en als de tegenstander dan enkele goede batsmen heeft ga je niet winnen. Vandaag heeft alleen Lorenzo goed gebat. We moeten de komende 2 wedstrijden, tegen Punjab en ACC zien te winnen en dan is het afwachten of we de kampioenspoule kunnen halen. We moeten ons geen zorgen maken, want we hebben een te goed team om te degraderen.”

Door: Ton de Leede


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl