Cricketers Excelsior’20 maken zich op voor titelprolongatie


SCHIEDAM – De cricketers van Excelsior’20 maken zich op voor een tweede achtereenvolgende landstitel in de Topklasse. Als de ploeg van voorzitter Luuk van Troost zondag wint van HCC, dan prolongeren de Schiedammers de titel. Om 17.00 uur zal het duidelijk worden of deze kans direct wordt gegrepen.

Excelsior’20 is deze jaargang oppermachtig in de topklasse en dat verbaast preses Luuk van Troost eigenlijk niet. ,,We hebben een kwalitatief sterke groep, dat dit seizoen alleen maar meer is gegroeid,” zegt de voorzitter. ,,Ze staan al de gehele competitie bovenaan, en het kampioenschap zal een ultieme beloning zijn. We hoeven slechts één van de drie komende duels te winnen en dan zijn we er.” De groep is compleet en fit. ,,Iedereen is gefocusd op komende zondag. We spelen tegen HCC dat met Vardiar wel een geweldige runner/batter heeft. Als we die kunnen uitschakelen, dan komt titelprolongatie wel enorm dichtbij. We zijn er gewoon klaar voor.”

De club staat door het succes ook goed in de belangstelling. ,,Afgelopen woensdag kwam Feyenoord met een trainersgilde op bezoek voor een zogeheten dag voor teambuilding,” licht Van Troost toe. ,,Glenn van der Kraan is daar hoofd jeugdopleiding bij de Stadionclub en ze kwamen in onze keuken kijken. We hebben ze direct een clinic cricket gegeven en dat werd geweldig ontvangen. Iedereen werd steeds fanatieker. Het was een mooie beleving waar we met plezier op terugkijken. Zondag moet op een gezellig Thurlede de kers op de taart worden.” aldus een trotse voorzitter.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie