Cricketers Excelsior’20 tonen karakter en verslaan VOC

Un een vaak trage, zelfs stroperige ontmoeting maakte zowel VOC als Excelsior’20 tot ver in de tweede innings kans op de overwinning. De 217 runs van VOC bleven lang uit zicht, maar de bekeken spelende Michael Hart tikte de 2e zege binnen, 220 voor 6.
Op de ruime speeltuin aan de Hazelaarweg opende VOC de batting. Max O’Dowd kwam als nummer 1 tot 46 runs. Berry liet zijn bat ook spreken met 61 runs. VOC kwam tot 217 runs, aardig maar voor een Topklasser met dat aantal te passeren zijn. De wickets werden vriendelijk verdeeld tussen de 7 bowlers, ,aar Niels Etman onderscheidde met 4 voor 41.
Het batten van de Schiedammers stond onder hoge druk, mede door de matige prestaties in eerdere potjes. Voor opener Luuk Kroesen gingen de handjes op elkaar. Zijn geduldige en bekeken 40 runs legden de basis. Lorenzo Ingram viel wat tegen , maar hielp met zijn 37 runs mee aan de inhaalrace. Met Michael Hart kwam de latere man of the match op het gras. Er werd door insiders al geschamperd dat de coach niet kon bowlen en zeker niet kon batten. De kenners kregen het ongelijk aan hun zijde. Michael Hart stond als een grootmajoor te batten en met de 30 snelle runs van Stan van Troost kwam de target steeds meer in zicht. Even voordat de mannelijke en de vrouwelijke umpire de stumps konden trekken sloeg Michael Hart zijn 62 runs vol en de overwinning voor de mannen van captain Tim Etman. ,,Een overwinning om trots op te zijn. Het was weer nodig en we hebben het met elkaar gedaan. Zaterdag thuis tegen HBS moeten we ook winnen. Met 2 keer winnen komen we misschien nog in de kampioenspoule.”

Door: Ton de Leede


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl