Cricketers Hermes DVS winnen weer

Zaterdag waren de omstandigheden perfect voor een heerlijke pot cricket. Het veld met het graswicket lag er prachtig bij, de lunch was bijna klaar maar de cricketers van Groen-Wit wisten dit niet te waarderen. Nadat een umpire op een stand van 110/2 in de 19e over een beslissing herzag, waren de heren zo over de kook dat ze weigerden verder te spelen, de spelers en de ground staff van Hermes-DVS verbouwereerd achterlatend. Volgens de reglementen en de aanwezige umpires komt de winst in dit geval Hermes-DVS toe, maar de KNCB heeft daar op het moment van schrijven van dit stukje nog geen uitsluitsel over gegeven.

Die onzekerheid speelde Hermes-DVS in de wedstrijd tegen Rood en Wit geen parten. Na een verloren toss moest er worden gefield. Dat was niet altijd volgens het boekje, door wat gemiste vangen wist Rood en Wit een totaal van 217 runs op het bord te krijgen. Wickets waren er voor Ralph Elenbaas (4/32/6.4 ), Sebastiaan Braat (4/32/10) en Sahil Kothari (2/36/10). Mooiste fieldingactie was een spectaculaire vang van Olivier Elenbaas op het bowlen van Braat.

Battend ging Hermes-DVS goed van start, het eerste partnership van Ralph Elenbaas (33) en Ashley Ostling (33) strandde op een stand van 70. De 2 overseas Will Hamilton en Daniel Doyle konden dit keer niks toevoegen aan het totaal, het was aan captain Sebastiaan Braat en Olivier Elenbaas om met een goed partnership richting de 218 runs te batten. Dit lukte uitstekend, Sebastiaan (54) moest zich op een stand van 176 nog gewonnen geven, waarna Olivier Elenbaas (56 not out) en Nick Statham (21 not out) de wedstrijd gedisciplineerd uitspeelden. In de 46e over was het gedaan en kon Hermes-DVS de punten uit Haarlem mee naar huis nemen. Als de KNCB doet wat het moet doen en Hermes-DVS de winst van zaterdag toekent, eindigt Hermes-DVS op de bovenste plaats van fase 1. Concurrent Quick Haag verloor op de laatste speeldag van deze ronde van Bloemendaal. Volgend weekend start de T20 competitie om 13.30 uur met een thuiswedstrijd tegen Bloemendaal.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl