Cricketseizoen Topklasse 2022 Excelsior’20 kent nieuwe opzet

De cricketers van Excelsior’20, spelend in de hoogste cricketklasse, kunnen zich opmaken voor een enerverend seizoen in een nieuwe opzet. ,,,,We zijn hard bezig in de voorbereiding,” bekent captain Tom Heggelman, ,,en zijn van plan om weer voor de prijzen te gaan.”
Seizoen 2021 was er eentje om snel te vergeten. De Schiedammers met de vele titel en successen , kon het trouwe publiek slechts zelden bekoren. Bovendien was het elftal vaak gemankeerd door spelers op vakantie en geblesseerde spelers. Zoiets was in voorgaande jaren nauwelijks aan de hand. Het makkelijk afwezig zijn hield natuurlijk ook samen met de teleurstellende resultaten.
Direct na het seizoen heeft een stevige evaluatie plaatsgevonden en hopelijk is de discipline flink aangehaald.
Daarin heeft Jake Needham, de nieuwe prestatietrainer, meteen een dikke punt gezet. De vers aangetrokken trainer, ooit spelend voor Engeland U19 gevolgd door vele profjaren, heeft bij de cricketselectie de bankschroeven flink aangedraaid. Tijd is tijd, dus kom niet te laat.
Cricketseizoen 2022 heeft dus een geheel nieuwe opzet. De 12 clubs uit de Topklasse zijn verdeeld in 2 poules van 6. De 6 clubs spelen uit en thuis tegen elkaar. De bovenste 3 aan het eind komen bij elkaar in een nieuwe poule en spelen dan om het Nederlands kampioenschap, die waarschijnlijk na 10 partijen wordt beslist. De nummer 4, 5 en 6 van de twee beginpoules spelen om behoud. De onderste kan nog aan degradatie ontsnappen. De ‘kampioen’ van de Hoofdklasse speelt tegen die onderste. De winnaar van die beslissingswedstrijd speelt in 2023 in de Topklasse.
De poule waarin de Thurledeploeg komt te spelen bestaat uit: VCC Voorburg, VRA, VOC, Salland, Excelsior’20 (allemaal clubs met een graswicket) en Dosti.
,,We spelen dus 9 wedstrijden op een graswicket,” kijkt Tom Heggelman vooruit, ,,en dat is het mooiste wat er is. De selectie is intact gebleven, wel met Brett Hampton die is teruggekeerd. We gaan weer voor de prijzen, dat zijn we wel verplicht. Zeker na het rampseizoen van vorig jaar.”
Op 23 april wordt de eerste bal van het seizoen gebowled. Er staat meteen een heuse krachtmeting te wachten met VCC. De week erna, 30 april, wacht het bezoek aan VRA.
Ook de T20-competie wordt weer verspeeld in de maanden juni en juli. Er zijn geen regionale poules, de KNCB heeft via loting de poules laten ontstaan. Excelsior’20 strijdt in de voorronde-poule met VCC, Centurions en Kampong. Speelt een club een thuiswedstrijd dan bestaat de mogelijkheid dat er meteen twee potjes worden uitgevochten.

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl