Excelsior Maassluis startte zwak aan het seizoen maar herstelde zich gaandeweg. Al gauw ontstond het idee dat het allemaal wel goed zou komen en Excelsior M gestaag zou gaan stijgen op de ranglijst. De praktijk is echter anders. Na de nederlaag bij Spakenburg staat Excelsior M slechts twee punten boven de gevreesde degradatiezone waardoor zaterdag een heus zes-punten-duel op het programma staat. Tegenstander Scheveningen staat namelijk net ónder die gevreesde streep. Met twee punten minder dan Excelsior M bezetten zij momenteel de vijftiende plaats, Excelsior M staat veertiende.

Excelsior M bewees zich in de voorbereiding op deze belangrijke wedstrijd een slechte dienst. Waar de Voetbal Rijnmond Cup wedstrijd tegen Hoofdklasser VOC een ideale kans was om aan het vertrouwen te werken, blameerde Excelsior M zich. Met een nagenoeg compleet basiselftal kwamen de Tricolores niet verder dan een in blessuretijd behaalde remise. VOC nam de strafschoppen vervolgens beter waardoor een derde eindzege in het regiotoernooi er niet meer in zit. Geen ramp, wel een signaal dat Excelsior M niet in topvorm is en een positief resultaat nodig heeft.

Tegenstander Scheveningen weet alles van het ombuigen van mindere tijden. De kustbewoners haalden in de eerste zes wedstrijden slechts één punt (0-0 tegen Koninklijke HFC) en maakten pas in de zesde speelronde hun eerste doelpunt. Het leidde destijds tot een troosteloze laatste plaats met ogenschijnlijk weinig uitzicht op betere tijden. Toch wisten trainer John Blok en zijn spelers het tij te keren. De laatste zes wedstrijden leverden immers elf punten op. Er werd alleen nog nipt verloren van GVVV, verder leverde iedere wedstrijd minimaal een punt op. Het meest uit het oog springende resultaat in die serie was de eclatante 5-0 zege op Spakenburg, de ploeg die vorige week nog met 1-0 te sterk was voor Excelsior M.

De Tricolores zullen zaterdag dus alles uit de kast moeten halen om Scheveningen te verslaan. Lukt dit niet met mooi voetbal, dan maar met een dubbele dosis passie en strijd. Want de manier waarop maakt momenteel even niet uit, Excelsior M heeft drie punten nodig.

Uiteraard kunnen de Tricolores uw steun hierbij goed gebruiken. Kom dus naar Sportpark Dijkpolder voor een mooie pot Tweede Divisie voetbal met hopelijk een positieve afloop. De wedstrijd begint om 14:30 en wordt geleid door arbiter Oostrom.

Bron: Jesse Lub
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl