Cubaanse boksers naar Rotterdam

Op uitnodiging van de Stichting Gladiatoren aan de Maas en Rotterdam Boxing zal het Olympische team boksers van Cuba hun laatste internationale trainingskamp ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokyo in Rotterdam beleggen. Maar liefst 8 boksers zullen samen met hun begeleiding afreizen naar Rotterdam waar zij zich op verschillende locaties ruim een week lang in het zweet zullen werken.

Nadat de Cubanen in 2017 aanwezig waren op de eerste editie van World Port Boxing hebben de Cubanen warme banden onderhouden met de organisatie. Vanuit die warme band is ook het idee ontstaan om de Cubanen uit te nodigen voor een uniek trainingskamp in Rotterdam.

De boksers die naar Rotterdam komen zijn allen medaillekandidaat in Tokyo. Onder andere de absolute sterren van het Cubaanse boksen Andy Cruz Gomez en Julio La Cruz Peraza maken deel uit van het team dat van 13 tot en met 22 juni zijn tenten op slaat in het van der Valk hotel Blijdorp in Rotterdam. De organisatie heeft in samenwerking met de Nederlandse Boksbond een gevarieerd programma samengesteld.

Het verblijf wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal Rotterdamse bedrijven die ook warme banden onderhouden met Cuba. Zo dragen Nirint Shipping, Womy Equipment Supply en Caru Containers een steentje bij aan dit bijzondere verblijf van één van de allersterkste bokslanden ter wereld.

Foto: Ter ilustratie Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl