CWO presenteert uniek tenue

Vanaf zaterdag 15 oktober zullen CWO’ers hun voetbalkunsten vertonen in een gloednieuw tenue! Onze nieuwe kleur blauw is dan voor het eerst te bewonderen. Onder een hopelijk net zo blauwe lucht hoopt CWO1 die middag om 14.30 uur hun zegereeks voort te zetten tegen Vitesse Delft. Graag nemen we je mee in onze zoektocht naar een uniek tenue, met tot in het kleinste detail verwijzingen naar zowel het fusieverleden als de Vlaardingse roots van de club.

Ed Onderdelinden, Gert-Jan Pleijsier en Pascal Post zijn er lange tijd druk mee bezig geweest. Al een tijdje heerste het idee om CWO in een nieuw jasje te steken. ,,Het azuurblauw, waar in 2008 voor gekozen is, is het uiteindelijk nooit geworden. We hebben altijd in een andere kleur blauw gespeeld”, zegt Ed Onderdelinden. ,,Daarbij komt dat de witte broekjes erg onpraktisch zijn wat betreft het wassen, en onze vrouwenelftallen al een tijdje met blauwe broekjes spelen. ,,We wilden als club weer uniformiteit uitstralen, en ons bovendien onderscheiden van clubs in de buurt met een soortgelijk tenue.”

De kledingcontracten liepen af, en dus was het momentum daar om aan de slag te gaan. ,,Toen hebben we nog een tussenjaar genomen om alle opties wat betreft leveranciers goed tegen elkaar af te wegen, om zo een zorgvuldige keuze te kunnen maken”, zegt Gert-Jan Pleijsier. ,,Via een online enquête heeft het bestuur bij de leden gepolst wie er open stond voor aanpassingen van het tenue. Toen bleek dat bijna iedereen daar voorstander van was.”

Vervolgens is de zoektocht naar het perfecte unieke shirt gestart. Dat ging niet vanzelf. Al snel werd duidelijk dat de meningen op dat gebied een stuk verder uit elkaar lagen. Een groot deel van de leden was zeer betrokken in dit proces, wat de vitaliteit van deze vereniging nogmaals onderstreept. Al die meningen maakten het niet gemakkelijk om tot een breed gedragen overeenstemming te komen. Des te trotser mogen we zijn dat het ons dan toch gelukt is!

Want het resultaat mag er wezen! Het nieuwe wedstrijdshirt is werkelijk uniek in zijn soort. Het overheersende ‘navy blue’ dat op de voorkant van het shirt overloopt in het iets lichtere ‘royal blue’ springt meteen in het oog. Neem daarbij de fusiekleuren die verwerkt zitten in de drie strepen die verticaal over het shirt lopen, en elke CWO’er zal straks vanaf grote afstand al herkent worden! Maar het zit ‘m ook in de kleine details, die het ‘custom made’ shirt helemaal afmaken. Op de mouwen van het shirt pronkt bijvoorbeeld een visgraatje, verwijzend naar de haringstad die Vlaardingen is en blijft. Iets onder de nek staat het Combinatie Wil Overwinnen uitgeschreven, en de fusiekleuren komen nogmaals terug op de mouwen en sokken van ons gloednieuwe tenue.

Onze grote dank voor dit alles gaat niet in de laatste plaats naar kledingmerk Robey: een merk met net zoveel ambitie als CWO, dat bovendien fantastische kwaliteit kleding levert.

Iedereen is zaterdag 15 oktober van harte welkom om het nieuwe tenue met eigen ogen te komen aanschouwen als CWO1 het om 14.30 uur opneemt tegen Vitesse Delft.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl