CWO Vlaardingen gastheer Oekraïnse Profclub Shakhtar Donetsk

Profvoetbalclub Shakhtar Donetsk uit Oekraïne belegt van 14-30 juli een trainingskamp in Vlaardingen en Schiedam. De selectie zal verblijven in het Van der Vlak hotel te Schiedam. Aan zaterdag tweedeklasser CWO de eer om de trainingen van de Champions League club te mogen faciliteren, en misschien nog wel meer dan dat. ,, Dit is een fantastische kans voor onze vereniging”, zegt voorzitter Bianca Post.

CWO toont hiermee wederom aan op sociaal-maatschappelijk vlak zeer betrokken te zijn in de regio. ,,Bekend is dat het op dit moment erg uitdagend is om voor Oekraïense vluchtelingen een vrijetijdsbesteding te vinden.”, stelt Bianca. Ze is blij als onderdeel van CWO een bijdrage te kunnen leveren aan de oplossing van dit probleem. ,,Het is fantastisch dat wij hen straks de mogelijkheid kunnen bieden om een club uit hun thuisland hier van dichtbij te aanschouwen. Bovendien zijn we druk bezig met het opzetten van (sportieve) activiteiten voor de Oekraïense jeugd.”

In een hele korte periode moeten bergen worden verzet om alles voor elkaar te krijgen, en toch raakt niemand in paniek. ,,Het is hartverwarmend om te zien hoe enthousiast iedereen hiermee aan de slag is gegaan. Bovendien krijgen we elke dag weer extra helpende handen ter beschikking, wat tekenend is voor de positieve ontwikkeling die de laatste jaren gaande is op de club.”

Het trainingskamp mag gezien worden als een beloning voor de hele stad. ,,Vlaardingen investeert in moderne sportcomplexen. Zo modern dat een club van het kaliber Shakhtar Donetsk op bezoek komt. Dat is een fantastisch compliment voor de stad”, besluit Bianca.

Op dit moment is een grote groep vrijwilligers druk bezig met het treffen van de voorbereidingen. Wat er precies op de planning staat houden we dus nog even voor ons, maar vast staat dat er spectaculaire dagen in aantocht zijn!

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl