Dames vv Pernis maken indruk in eerste wedstrijd Champions League

SCHIEDAM/PERNIS – De zaalvoetbalsters van vv Pernis, normaal spelend in de Margriethal in Schiedam, hebben de eerste wedstrijd in de Champions League nipt verloren. Het werd 2-4 in het voordeel van de Spaanse landskampioen Futsi Athletico. Wel maakte de formatie van coach Sharon van Zadelhoff een sterke indruk.

De spanning was hoog, de zaal was druk en de meiden van vv Pernis waren onder de indruk. Dit zorgde ervoor dat ze niet scherp genoeg aan de wedstrijd begonnen. De Spaanse kampioen en bekerwinnaar Futsi Athletico kon snel een gaatje slaan naar 2-0 dankzij treffers van Desi en Amelia Romero. Daarna gooide Pernis de schroom van zich af en Van Zadelhoff zette de ploeg op scherp. Doelvrouwe Bianca Troost, later uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd, lanceerde Milenca van Ee, die Pernis terug in het duel bracht tot 2-1. Ook net na rust veerde Pernis op nadat Van Ee gelijkmaakte.

De wedstrijd bleef meer in balans en Futsi Athletico had moeite met het harde werken van Pernis. Doelvrouwe Bianca Troost maakte even later een briljante save op een strafschop van de Spaanse kampioen en Pernis geloofde in een stuntje. Met zeven minuten op de klok scoorde Ju Delgado onverwachts de 3-2. De dames uit de havenstad wankelden maar bleven strijdbaar. De 3-3 leek dichtbij en Pernis speelde met veel risico in de slotfase. Futsi Athletico profiteerde optimaal 58 seconden voor dankzij Arie: 4-2.

Bekijk hier de wedstrijd: https://youtu.be/bb1aYoOtBjw

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie