Daniil Medvedev naar 48e ABN AMRO World Tennis Tournament

Rotterdam – Daniil Medvedev, de nummer 5 van de wereld, neemt in februari deel aan het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament. De 24-jarige Rus, vorig jaar finalist op de US Open, komt voor de vierde keer in actie in Rotterdam Ahoy. Het toernooi vindt plaats van 6 tot en met 14 februari 2021.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: “Nu het internationale tennis weer is begonnen, is ook voor ons het moment aangebroken om het ABN AMRO World Tennis Tournament aan te kondigen. We zijn er heel blij mee dat Daniil Medvedev, met wie we eerder al afspraken maakten over 2021, heeft bevestigd inderdaad weer naar Rotterdam te komen. Het geeft aan dat de spelers, net als de fans, zin hebben in toernooien.”

Medvedev in Rotterdam

Daniil Medvedev is voor de vierde keer in actie te zien in Rotterdam. In 2018 debuteerde hij als nummer 57 van de wereld, na zich eerst door het kwalificatietoernooi te hebben gespeeld. Hij won van Gilles Müller en Pierre-Hugues Herbert, om in de kwartfinale na drie sets het hoofd te buigen voor Andreas Seppi. In 2019 keerde hij als nummer 16 van de wereld terug in Rotterdam. Hij bereikte de halve finale, door achtereenvolgens Jeremy Chardy, Fernando Verdasco en Jo-Wilfried Tsonga te verslaan. In de halve finale verloor hij in een prachtig duel over drie sets van Gael Monfils, die het toernooi op zijn naam wist te schrijven. Eerder dit jaar moest hij, als nummer 4 van de wereld, al in de eerste ronde het hoofd buigen voor Vasek Pospisil.

ABN AMRO World Tennis Tournament

Het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 6 tot en met 14 februari 2021. Richard Krajicek: “We zijn gestart met de voorbereidingen van het toernooi. We werken hierbij vanuit een scenario waarin we op veilige en verantwoorde wijze fans kunnen verwelkomen. Omdat dit er binnen de huidige richtlijnen een stuk minder zullen zijn dan normaal, heeft het onze speciale aandacht om ervoor te zorgen dat het toernooi een goede sfeer heeft. We kijken er in ieder geval naar uit om in februari een mooie editie neer te zetten.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl