Danny Koevermans: “Tijdens de wedstrijd geen medelijden; Feyenoord nam later sportieve revanche”

Waar Ajax met de bizarre 0-13 winst op VVV het eredivisiedivisierecord (AJAX – Vitesse 12-1) verpulverde staat 24 oktober 2010, vandaag exact 10 jaar geleden, bij een hoop Feyenoordsupporters met een zwarte rand omlijnt in het geheugen gegrift. De stadionclub reisde toen, onder leiding van oefenmeester Mario Been, af naar Eindhoven en werd daar getrakteerd op een keiharde 10-0 nederlaag.
Nog nooit werden de Rotterdammers zo hard de oren gewassen. De club van Rotterdam-Zuid eindigde dat seizoen als 10de.

Ex-international en Schiedammer Danny Koevermans, groot geworden bij Excelsior’20, maakte het wonder van Eindhoven als speler van PSV van dichtbij mee. Op de vraag of er als speler een gevoel van medelijden boven komt drijven is de ex speler van Sparta, AZ, PSV, Toronto en FC Utrecht stellig: “Je bent prof, tijdens de wedstrijd geen medelijden”

“Op het moment dat al die ballen erin vlogen en we richting de 10 goals gingen voelde ik niet echt medelijden. Dan word je opgezweept door het publiek en heb je in de gaten dat er iets unieks kan gaan gebeuren. Dus medelijden? Nee, dat niet. Toen de wedstrijd eenmaal afgelopen was zat Stefan de Vrij er helemaal doorheen. Dat gunde je hem natuurlijk niet. Maar de wetten in de sport zijn soms hard.

“Feyenoord heeft in de terugwedstrijd in de Kuip hun sportieve revanche genomen door ons met 3-1 te verslaan. Die winst van Feyenoord zorgde er uiteindelijk voor dat wij geen kampioen werden. Want door die nederlaag verspeelden wij onze koppositie. Feyenoord nam op een goede manier sportieve wraak.”

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl