De nieuwkomer: Steye Jacobs (Victoria’04 za) wil een ‘wij’ gevoel creëren

VLAARDINGEN- Oefenmeester Steye Jacobs begint bij de zaterdagafdeling van Victoria’04 aan zijn eerste uitdaging als hoofdcoach. De 32-jarige trainer bewandelde de weg van geleidelijkheid en streek via de jeugd van Rozenburg, Zwaluwen, BVCB en Excelsior’20 uiteindelijk neer bij de club uit de Broekpolder.

Steye Jacobs is geen onbekende bij de Vlaardingers. ,,Via de toenmalige hoofdtrainer Kevin Stiefel ben ik twee seizoenen assistent-trainer geweest bij Victoria’04. Ik heb daar een prettige tijd gehad, maar was het op dat moment zat om een tweede elftal te trainen waarbij je elk weekend maar moest afwachten welke spelers je tot je beschikking had,” zegt de geboren Rozenburger. Het contact met de derdeklasser bleef echter altijd zeer goed en de intentie om ooit eens als hoofdtrainer terug te keren werd eerder ingelost dan verwacht. ,,Toen Ton Rekelhof afgelopen seizoen stopte, hoopte ik er stiekem al op. Een gesprek met Maarten Boudesteijn en Remco van Paassen was genoeg om tot een akkoord te komen.”
Vooruit

De stap van de jeugd naar het hoofdtrainerschap lijkt een grote maar de ogenschijnlijke druk die dat met zich meebrengt lijkt geen vat te hebben op de youngster. ,,Daar heb ik niet zo’n last van maar wat je wel merkt is dat je echt door iedereen wordt benadert om dingen te regelen. Dat is ook niet erg dat hoort erbij.” Jacobs heeft ook al duidelijke plannen voor dit seizoen. ,,Ik hou er van om met veel druk naar voren te spelen en dat we als team beslissingen durven te nemen. Ik geef aan, maar spelers moeten zelf ook initiatief nemen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er een écht “wij” gevoel wordt gecreëerd, waar ook de wisselspelers en de vrijwilligers een belangrijke rol spelen in het totale proces,” geeft de oefenmeester aan. ,,En duidelijkheid,” daar draait het volgens Jacobs, in het dagelijks leven leraar lichamelijke opvoeding, om. ,,Ik hou niet van ellenlange praatsessies. Negentig procent van de spelers weten dondersgoed waar ze aan toe zijn. Voor die andere tien procent wil ik duidelijkheid scheppen dit moet je verbeteren dan sta je erin. Niet erom heen breien. Dat is het beste en het eerlijkste voor iedereen.”

En zijn verwachtingen voor het lopende seizoen? ,,Ik hoop dat wij qua resultaat het afgelopen seizoen minimaal kunnen evenaren. We hebben een evenwichtige groep met een aantal routiniers maar ook een groot aantal jonge clubjongens die aan de deur kloppen. Dus vanzelfsprekend heb ik er alle vertrouwen in, we zullen zien.”

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie