De Voorbeschouwing: Oranje handbaldames gaan voor finale WK

SCHIEDAM – De handbaldames van Oranje, met de Schiedamse Kelly Dulfer (21) in het team, hebben door het WK-succes een lichte Oranje-koorts teweeg gebracht in Nederland. Het team van bondscoach Henk Groener strijdt vrijdag tegen Polen in de halve eindstrijd voor een plek in de finale.

De Oranje-dames, de dames met een missie, zijn in een winning mood en hebben na de knappe zege op Frankrijk honger naar meer. Dat zei de bondscoach Henk Groener tegen Telesport. ,,Ondanks de zege op Frankrijk, waar we ook echt even van hebben genoten, ging de focus direct naar de volgende wedstrijd,” gaf de oefenmeester aan. ,,De honger lijkt nog niet gestild. We zijn bezig aan een uniek toernooi, maar er zijn in principe nog twee mooie duels te spelen. Welke medaille het oplevert? Geen idee, goud ligt in ieder geval niet voor het oprapen.” En het team lijkt compleet. ,,Geen gekkigheid qua blessures om te melden,” gaf Groener toe.

Polen

In de halve finale is Polen opnieuw de tegenstander van Nederland. In de poulefase won Oranje eerder met 31-20. ,,Maar veel zegt dat niet,” zei Groener. ,,Polen heeft een goed team en is meer in het toernooi gegroeid. Wij speelden in de poule echt wel een knappe wedstrijd, want we hebben hen nooit in hun eigen spel laten komen. Maar vrijdag komt er meer bij kijken. Spanning, druk, besef, en ik kan nog wel even doorgaan. We gaan vooral genieten en keihard werken om die eindstrijd te bereiken. Maar makkelijk zal het niet worden.”

Nederland speelt in het Deense Herning de halve eindstrijd voor ongeveer 12.000 toeschouwers. Het duel begint om 18.00 uur. Het duel is live te volgen via Ziggo Sport.

 

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord