Definitief zes punten in mindering voor ADO Den Haag

De onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken heeft het beroep van ADO Den Haag tegen de besluiten van de onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal van 13 augustus 2021 en 13 september 2021 ongegrond verklaard.

Daarmee zijn de besluiten van de licentiecommissie, inhoudende het in mindering brengen van in totaal zes wedstrijdpunten als gevolg van het niet kunnen overleggen van een toereikende garantstelling, definitief geworden. De wedstrijdpunten worden op de eindranglijst in mindering gebracht.

Licentiesysteem betaald voetbal

Het door de KNVB ingestelde Licentiesysteem heeft als doelstelling het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan het waarborgen van het voortbestaan van BVO’s. Het systeem kent een dynamisch karakter, wat betekent dat BVO’s die uitkomen in de competities betaald voetbal niet jaarlijks een nieuwe licentie hoeven aan te vragen.

Een licentie kan komen te vervallen of een BVO worden ontnomen indien zij bij herhaling niet voldoet aan de geldende licentie-eisen. BVO’s kunnen tegen besluiten van de licentiecommissie in beroep gaan bij de beroepscommissie licentiezaken. Besluiten van de beroepscommissie licentiezaken zijn bindend.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl