Deltasport: Boete, vijf punten in mindering en voorwaardelijk uit competitie

Naar aanleiding van de massale vechtpartij die ontstond tijdens de bekerwedstrijd tussen Deltasport en HMSH op 14 september – en die als gevolg daarvan al na een half uur werd gestaakt – heeft de tuchtcommissie van de KNVB forse straffen opgelegd, dat meldt Haaglanden voetbal. Die straffen zijn opvallend genoeg wel aan de clubs medegedeeld maar nog niet in de systemen van de KNVB verwerkt.

Het Vlaardingse Deltasport (uitkomend in de zaterdag tweede klasse) kreeg vijf winstpunten in mindering gebracht op de ranglijst van de competitie. Bovendien is het eerste team voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proeftijd van twee jaar. Ook kreeg de club een fikse geldboete opgelegd van vijfhonderd euro.

Schorsingen
Daarnaast werden van Deltasport drie spelers zwaar aangepakt. Eén speler kreeg acht maanden schorsing en zal dus dit seizoen niet meer in actie komen, twee anderen kregen een schorsing van zes maanden. Tijdens een schorsing mag een speler niets doen, niet voetballen, niet trainen en geen functie binnen de club of KNVB vervullen.

Beide teams werden – hangende het onderzoek – een vrij lange periode stil gezet door de KNVB en mochten pas toen de competitie al aan de gang was, weer in actie komen.

Beroep
Deltasport is nog in afwachting van de motivatie van de tuchtcommissie met betrekking tot de opgelegde straffen. Deltasport-trainer Ton Pattinama heeft al laten weten, dat de club wel de intentie heeft om in beroep te gaan tegen de straffen.

Foto: Grard Verver


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl