Dion Dickhoff is thuis bij MVV’27

Maasland – Voor Dion Dickhoff lag er een fantastische voetbaltoekomst in het verschiet. Als 9-jarig jochie werd hij door Feyenoord weggeplukt bij het Schiedamse SVV waarna hij in Rotterdam-Zuid alle jeugdelftallen succesvol doorliep. De opmars stokte echter bij de JO-19 van de kuipclub toen hij te horen kreeg dat hij niet in aanmerking kwam voor een contract. Een overstap naar FC Dordrecht volgde maar mede door een blessure werd dat geen succes. Even leek er een voetbalsieraad verloren te gaan maar bij MVV’27 vond hij het voetbalplezier weer terug. ‘Ik heb veel aan MVV’27 te danken’

Terugdenkend aan de tijd bij Feyenoord gaan de ogen van de inmiddels 32-jarige Dickhoff twinkelen. “Een geweldige periode. Vooral de buitenlandse toernooien waren geweldig. We speelden tegen de top uit Europa. Ook speelde ik vanaf de JO14 tot en met de JO19 in de vertegenwoordigende Nederlandse elftallen met spelers als Vermeer, Babel en Affelay,” kijkt hij terug.

Uiteindelijk werd Dickhoff gewogen en te licht bevonden en een overstap naar FC Dordrecht dat in de Jupiler League uitkwam volgde. “Dat was wel even slikken. Ik was er zo dichtbij en als je dan in het zicht van de haven te horen krijgt dat je niet door mag, is dat een bittere

pil.” Kijkt hij terug. “Als je dan bij FC Dordrecht terecht komt is dit een wereld van verschil met wat ik gewend was. Uiteindelijk ben ik door een hardnekkige rugblessure gestopt. Ik was pas 22 maar ik was helemaal klaar met het voetbal.” Een lange zoektocht naar een oplossing voor zijn rugblessure volgde en na twee jaar, tal van fysio’s te hebben versleten was het toenmalig MVV’27 trainer Ruud Spiering die op een verjaardag Dickhoff op het juiste spoor zette “Ruud adviseerde mij om het een bij fysiotherapeut Paul husslage te proberen en wonderwel ging het steeds beter. Na een aantal maanden kon ik zelfs weer pijnloos voetballen. Spiering had aangegeven dat ik, als het weer ging, wel bij MVV’27 moest komen voetballen. Die belofte heb ik met een grote glimlach ingewilligd,” kijkt hij terug naar zijn rentree op de velden.

Uiteindelijk genoot Dickhoff, inmiddels assistent- trainer van het tweede, bij de Maaslandse familieclub, weer met volle teugen van het voetbalspelletje maar bovendien van het ware clubgevoel waar MVV’27 bekend om staat, “Ik ben nooit meer weggegaan en heb uiteindelijk 8 seizoenen bij MVV’27 gespeeld. Bovendien ben ik in Maasland gaan wonen en heb er mijn vrouw ontmoet waar ik inmiddels een zoon mee heb. Daarbij heb ik samen met teamgenoot Arnold Bos, twee foodtrucks helemaal opgeknapt. Met deze Pizzatruck en omgebouwde bar zijn we in te huren op festivals maar ook bij particulieren. Dit is echt geweldig om te doen!” Ja je kan wel stellen dat ik heel veel aan MVV’27 heb te danken. Ik ga hier nooit meer weg!”

Dit is een artikel uit de spiksplinternieuwe Waterwegsport.nl krant ! Pik hem gratis op bij je vereniging of lees hem hieronder online ! (even klikken op de cover)


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl