VLAARDINGEN – De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen bracht twee periodekampioenen van het vorig seizoen bijeen. Rozenburg kwam sterk uit de startblokken en zette Victoria’04 op eigen helft vast. De Vlaardingse achterhoede werd keer op keer getest en wist zich gesteund door een voortreffelijk keepende Michel Zuur. In de omschakeling trachtte Victoria’04 aanvallen op te zetten, maar deze pogingen strandden vroegtijdig. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd enigszins, omdat Victoria’04 meer vat kreeg op het aanvallende spel van Rozenburg. De thuisclub kwam daardoor vaker voor het doel van Rozenburg.

Na een half uur spelen mocht, nadat Selim Altuntas ten val was gebracht, Victoria’s aanvoerder Raymon Lingen een directe vrije trap nemen. Zijn doelpoging raakte de Rozenburgse muur, waardoor de bal een extra effect mee kreeg. De doelman van Rozenburg wist de bal vallend te keren, maar zag tot zijn en ieders verbazing het leer onder zich verdwijnen in het doel: 1-0. Rozenburg bleef gestaag de aanvallen opbouwen, maar Victoria’04 wist tot aan de rust het doel schoon te houden mede door fraaie reddingen van sluitpost Michel Zuur. In de tweede helft kreeg Victoria’04 de wind in de rug, waardoor een gelijk opgaand duel ontstond. Rozenburg werkte keihard om de gelijkmaker te forceren, doch Victoria’04 wist telkens het antwoord te vinden door stug te blijven verdedigen. In de 70ste minuut leidde een misverstand op het middenveld tot balverlies bij Rozenburg. Invaller Jorge Gomes kopte de bal naar de op snelheid liggende spits Raymon Lingen, die de doelman van Rozenburg beheerst met een lob wist te passeren: 2-0. Victoria’04 bleef goed in de organisatie spelen en als het fanatiek spelende Rozenburg dacht de aansluitingstreffer te kunnen scoren, trof het Victoria’s doelman Michel Zuur in laatste instantie als niet te nemen vesting.

Een fraaie overwinning voor de Vlaardingse formatie, waar Rozenburg recht had op een gelijkspel.

Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Lars van der Borden (46: Bob Planken), Ruud Vogel, Gürhan Tüzemen, Sem Hartog, Glenn de Visser, Martin Kooij, Selim Altuntas (80: Mohamed Bozhar), Raymon Lingen, Joran van Opstal (65: Jorge Gomes).

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl