DEN HAAG – Feyenoord heeft door het puntverlies in de streekderby tegen ADO Den Haag het jaar in mineur afgesloten. In een moeizaam duel tegen de Hagenezen was het resulterende gelijke spel eigenlijk wel een goede weerspiegeling van de krachtsverhoudingen: 2-2.

In de openingsfase werd al snel duidelijk dat ADO zich niet wilde verstoppen in eigen huis. El Khayati mocht al na drie minuten aanleggen voor een vrije trap en de aanvallende middenvelder schoot deze zoals al zo vaak dit seizoen uitstekend binnen. Zo liep Feyenoord al vroeg achter de feiten aan en kon het af en toe de aanvalsdrang van ADO maar met moeite bedwingen. Feyenoord stelde daar niet veel kansen tegenover. Een aantal schamele kansen voor Tapia en Berghuis leken de enige wapenfeiten te worden van de Rotterdammers voor rust, ware het niet dat de laatstgenoemde vlak voor het fluitsignaal toch de gelijkmaker binnenprikte op aangeven van Van Persie.

Aan het begin van de tweede helft kwam Feyenoord, mede door gebrek aan druk van de thuisploeg, steeds beter in de wedstrijd. Dit leidde al snel tot een aantal kansen, maar pas na 68 minuten werd er uiteindelijk geprofiteerd van het veldoverwicht. Larsson slalomde knap om zijn tegenstander heen en legde de bal via de paal knap in de verre hoek. Zo leek Feyenoord het duel toch naar zich toe te trekken, maar ADO zette aan en begon op basis van wilskracht steeds meer duels te winnen. Zo won ook Beugelsdijk, ingezet als stormram, een duel van Nieuwkoop. De Feyenoorder hield Beugelsdijk echter vast, wat hem een tweede gele kaart opleverde. Tot overmaat van ramp besloot de VAR ook nog om een penalty aan ADO te geven, die El Khayati klinisch afrondde.

Dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd, waardoor Feyenoord voor het tweede duel op rij puntverlies leed. De ploeg eindigt 2018 op een derde plaats in de Eredivisie.

Foto: Yannick Verhoeven


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl