Schiedam – Victoria’04 heeft de regioderby tegen PPSC met 0-1 gewonnen, Vlak voor rust wist Donny van Balen met een fantastisch schot doelman Frank de Ruiter (die na enkele jaren op zijn 38ste weer in de basis stond) te passeren. Door deze overwinning blijven de Vlaardingers bovenin meedraaien. PPSC daarentegen zakte naar de achte positie op de ranglijst en heeft de aansluiting richting de nacompetitie voor even verloren.

In de eerste helft, op sportpark Thurlede, was er weinig te genieten. Beide teams wisten maar één kans te creëren. Roland Olivieira namens de Schiedammers en Raymon Lingen namens de gasten wisten echter de trekker niet over te halen. Daar waar een 0-0 ruststand meer dan terecht zou zijn, besliste Donny van Balen met een schot van buiten het zestienmetergebied voor de 0-1.

In het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg met 10 man te staan. Roland Olivieira kreeg de rode kaartvanwege onbehoorlijk gedrag, Toch had PPSC het beste van het spel, een gelijkspel had  dan ook verdiend geweest, maar ook de grote kans van Emiel van Schie werd niet tot treffer gepromoveerd.