Dordtenaar Makkelie fluit halve finale WK voor clubteams

Danny Makkelie is aangesteld als scheidsrechter voor de eerste halve finale van het WK voor clubteams zondag tussen het Braziliaanse Palmeiras en het Mexicaanse Tigres. De wedstrijd wordt gespeeld in het Education City Stadion in Ar Rayyan en begint om 19.00 uur.

Makkelie wordt in Qatar bijgestaan door zijn vaste assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra. Kevin Blom en Jochem Kamphuis completeren ‘Team Makkelie’ als VAR.

Palmeiras versloeg vorige week in de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League, het eveneens Braziliaanse Santos. Tigres won eerder de CONCACAF Champions League ten koste van Los Angeles FC en behaalde de halve finale van het WK voor clubteams door in de tweede ronde het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai te verslaan.

Op het WK voor clubteams stromen de winnaar van de Copa Libertadores (Palmeiras) en de winnaar van de Europese Champions League (Bayern München) in de halve finales in. Bayern München neemt het in de andere halve finale op tegen Al-Ahly uit Egypte. Dat duel wordt maandag om 19.00 uur gespeeld in het Ahmad Bin Ali Stadion in Ar Rayyan.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl