Driessen: ‘Lopende seizoen nietig verklaren: PSV in Champions League’

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf is van mening, dat de KNVB het lopende seizoen nietig moet verklaren. In dat geval zou AZ het Champions League-ticket aan PSV moeten laten, terwijl er geen clubs degraderen én promoveren.

Driessen in zijn eigen krant: ,,De KNVB kan vrijdag maar één ding beslissen: door de huidige stand moet een groot kruis. Gewoon nietig verklaren deze competitie, want je kunt wel allerlei dingen gaan verzinnen, maar de KNVB heeft zelf een bestuurlijk precedent geschapen. In het amateurvoetbal zijn alle wedstrijden als niet gespeeld verklaard, dat moet je dan ook in het betaald voetbal doen.”

Vrijdag

Het seizoen in de Eredivisie en Eerste Divisie wordt naar alle waarschijnlijkheid vrijdag definitief beëindigd. Vraag is dan ook hoe de tickets voor Europees voetbal moeten worden verdeeld. Driessen vindt bij het nietig verklaren van de huidige competitie, moet de eindstand van het seizoen 2018-2019 als leidraad dienen.

Willekeur

Naar de mening van Valentijn Driessen vallen er op die manier geen ‘willekeurige slachtoffers’. Hij: ,,Met willekeur krijg je heel snel dat clubs naar de rechter stappen. Als je tegen ADO Den Haag zegt: Jullie degraderen, dan zeggen zij gelijk: Maar we hebben nog acht wedstrijden om ons veilig te spelen, jullie kunnen ons niet laten degraderen.”

Leiderschap

Driessen zegt dan ook: ,,ADO en RKC Waalwijk blijven erin en SC Cambuur en De Graafschap promoveren niet. Dat zou het meest eerlijke verhaal zijn. .De KNVB moet leiderschap tonen, maar er zijn natuurlijk slachtoffers. AZ is natuurlijk een slachtoffer. Dat gaat voorronde Europa League spelen, terwijl ze nu op een plaats staan die de club in de voorronde van de Champions League brengt. Ze hebben een geweldig seizoen gedraaid, maar uiteindelijk moeten ze het doen met slechts complimenten. Daar koop je natuurlijk geen brood voor”, aldus Driessen in zijn column.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl