DVO’32 langs veerkrachtig VDL Maassluis

De competitie- hervatting in 3D leverde DVO’32 eindelijk toch nog 3 punten op. Thuis aan de Marathonweg werd laagvlieger VDL in een wedstrijd met twee gezichten én met veel doelpunten met 5-3 verslagen.

Tijdens de 1e helft had de thuisploeg beduidend meer balbezit, maar had het VDL van trainer Henk Salari verdedigend de zaakjes veelal goed op orde. Toch wist DVO’32 het 1e bedrijf met een 2-0 voorsprong  af te sluiten. Eenmaal na een perfecte aanval in de 20ste minuut met Nico Huijer als eindstation en vlak voor de thee was het Floris Keizerwaard die een van de spaarzame defensieve foutjes afstrafte: 2-0.

De 2e helft kende een ander spelbeeld; enerzijds toonde DVO’32 zich veel te gemakzuchtig en anderzijds was het VDL dat -met wat omzettingen- veel meer aanvallende intenties toonde. Een meer open wedstrijd was het gevolg. Toch was het de thuisploeg die het eerst scoorde; het was Gert-Jan Van der Veen die in de 66ste minuut, dit na een voorzet van Floris Keizerwaard, VDL- goalie Stijn Oskam kansloos liet. Ondanks deze op het oog veilige marge bleek de wedstrijd toch nog niet beslist. VDL bleef namelijk volhardend en met passie op zoek gaan naar een doelpunt en die viel in de 70ste minuut; het was Melvin Louwen die Ian Slagboom in de korte hoek wist te verschalken. Met nog 20 minuten op de klok stroopte de ploeg van trainer Henk Salari de mouwen nog maar eens extra op. En met succes, want het was Dennis van Rijn die in de 75ste minuut de achterstand tot één doelpunt wist te verkleinen. VDL rook bloed en bleef met het nodige opportunisme de aanval zoeken.

De ontstane ruimte werd door DVO’32 daarnaast vrij matig benut, en zo bleef de gelijkmaker in de lucht hangen. En die gelijkmaker viel, en wel in de slotminuut. Het was Tom Stigter die scoorde en zo, dit zeker de 2e helft overziend, een verdiend puntje voor VDL leek veilig te stellen. Niets bleek echter minder waar, want het venijn zat in de door scheidsrechter Jensch bijgetelde extra tijd. Eerst werd VDL- speler Dennis van Rijn uit het veld gestuurd en vervolgens wist DVO’32 de zege toch nog binnen te slepen; in de 94ste minuut was het verdediger Atakan Karacoskun die bij de 2e paal raak kopte en niet veel later bepaalde invaller Wilson Iyawa de eindstand op 5-3.

Door: Leo Kattestaart
Foto: Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl