DVO’32 schrijft historie met winnen Vlaardings Kampioenschap

DVO’32 heeft voor het eerst in zijn bestaan het Vlaardings Kampioenschap gewonnen. De ploeg van Ben Hoogwerf moest het opnemen tegen VFC (za). In de finale was DVO’32 een maatje te groot. DVO’32 won met 7-0. Nico Huijer werd de grote man aan de kant van de Marathonweg bewoners door een hatrick op zijn naam te schrijven.

Door: Rinus Zomervrucht

In een tamelijk eenzijdige wedstrijd was de equipe van de marathonweg veel te sterk voor de kersverse kampioen van de 4e klasse VFC (za). De ploeg uit Vlaardingen West walste de kwekkers compleet plat met een 7-0 zege. Al na 7 minuten was het 1-0 voor DVO door een doelpunt van de ontketende Nico Huijer die voorbereidend werk van Robin den Breems en Floris Keizerwaard op waarde schatte. Bij deze actie raakte de keeper van VFC geblesseerd en moest helaas de strijd staken. Een flinke domper voor de kwekkers. DVO’32 echter liet zich niet van de wijs brengen en ging vrolijk door. Robin den Breems scoorde op een voorzet van Mark Verkade de 2-0 en Gert Jan van der Veen’s schot na pak hem beet een kleine 20 minuten betekende welhaast de beslissing 3-0.

VFC kwam deze mokerslag niet meer te boven, kon in de 1e helft geen vuist maken daar waar DVO’32 via een schitterende knal van Nico Huijer zelfs op 4-0 kwam. De na afloop door de organisatie verkozen man of the match Nico Huijer complementeerde zijn hattrick voor de thee met de 5-0. Dit ging DVO’32 in de 2e helft natuurlijk niet meer weggeven , sterker nog Robin den Breems prikte na 50 minuten de 6-0 erin om het leed voor VFC nog groter te maken.

Invaller Jelle Blankestijn knikte met zijn 1e balcontact de 7-0 tegen het net voordat VFC zijn 1e grote kans kreeg maar DVO sluitpost Ruben Verboon was op zijn post en pareerde de inzet. DVO’32 gaf vandaag hoegenaamd niks weg, de verdediging was paraat, het middenveld heerste en de aanval was een ware plaag.

VFC eindigde de wedstrijd nog met 10 man na een domme 2e gele kaart voortkomend uit frustratie waarna de scheidsrechter er maar een einde aan maakte, het was meer dan genoeg zo. DVO’32 pakt de titel Vlaardings Voetbal Kampioen 2019 met verve en wordt bijgeschreven in de analen van het toernooi Vanaf deze kant van harte gefeliciteerd, dik verdiend en voor een ieder die DVO’32 een warm hart toe draagt een fijne vakantie en tot volgend seizoen. Gegroet.

DVO’32-VFC ( zat.)  7-0 (5-0)

Scoreverloop: 7e 1-0 Nico Huijer, 12e 2-0 Robin den Breems, 18e  3-0 Gert Jan van der Veen, 32e 4-0 Nico Huijer, 36e  5-0 Nico Huijer, 50e  6-0 Robin den Breems, 69e  7-0 Jelle Blankestijn.

Foto: ruben Zegers

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl