DWS start bouw duurzaam nieuw clubgebouw

SCHIEDAM –  Een kale vlakte, dat is alles wat rest op de plek waar bijna zeventig jaar lang het clubgebouw van de Schiedamse handbalvereniging DWS stond. Maar dat duurt niet lang meer. Begin maart wordt de fundering gelegd voor een geheel nieuw, duurzaam gebouw!

Het oude clubgebouw, gebouwd in 1952 door leden zelf, heeft onze vereniging jarenlang trouw dienst gedaan. Maar na zo veel jaren was het gebouw, ondanks talloze liefdevolle opknapbeurten, gewoonweg op en zeer dringend aan vervanging toe.

Duurzaam

En dat gaat nu dus gebeuren. Het nieuwe clubgebouw wordt ruim van opzet, goed toegankelijk voor minder validen, én duurzaam. Met o.a. goede isolatie en dubbel glas. Daardoor is er een laag energieverbruik. Ook gaan we van het gas af. Voor warm water en om het gebouw te verwarmen, komt er een warmtepomp. Aan de voorkant van de accommodatie worden zonnepanelen geplaatst. Daarnaast is het gebouw circulair. De prefab-elementen die voor het clubgebouw worden gebruikt, zijn demonteerbaar en opnieuw te gebruiken. Ook het bouwproces zelf is duurzaam. Zo wordt vijftig procent van de energie die onze bouwer gebruikt bij het maken van de prefab-elementen opgewekt door zonnepanelen.

Zelfredzaam

DWS is een vereniging die graag zelf de handen uit de mouwen steekt. Bij de sloop van het oude gebouw hebben veel mensen geholpen. En ook voor de afwerking hebben veel leden met handige handjes zich beschikbaar gesteld. O.a. de installatie van de warmtepomp doen we zelf, onder deskundige begeleiding van een erkend installateur uit onze eigen gelederen.

Maatschappelijk

Zo’n mooi nieuw clubgebouw houden we niet alleen voor onszelf. We willen onze accommodatie graag openstellen voor sociaal-maatschappelijke initiatieven en andere verenigingen. We denken bijvoorbeeld aan huiswerkbegeleiding, naschoolse activiteiten, initiatieven voor ouderen (o.a. kaarten en wandelmiddagen met koffie en thee na afloop). Verder willen we in samenwerking met Schiedamse bedrijven en organisaties onze accommodatie beschikbaar stellen voor verschillende (sport)activiteiten. Daarnaast hebben we plannen om onze handbalactiviteiten uit te breiden met rolstoel- en wandelhandbal.

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Het nieuwe clubgebouw van DWS wordt mede mogelijk gemaakt door een royale donatie van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. “Daar zijn we bij DWS natuurlijk ontzettend blij mee”, zegt voorzitter Marcel de Kort. “Wij realiseren ons heel goed dat het nu met corona niet de makkelijkste tijd is om een avontuur als dit aan te gaan. Maar we waren op een punt gekomen dat we niet anders meer konden. Ons oude gebouw werd onveilig. En als je dan zo gesteund wordt door het bekendste fonds uit de omgeving … dat doet ons als club – en mij als voorzitter – heel erg goed! Maar we zijn er nog niet. We zijn daarom druk bezig met allerlei manieren om geld te verdienen voor de club en hopen daarbij ook op de steun van andere fondsen en partijen.”

Planning

De fundering van het nieuwe clubgebouw van DWS wordt begin maart aangebracht. Zo’n twee weken later start de bouw. Eind maart wordt dan begonnen met de afwerking. Het is de bedoeling dat we half juni het gebouw in gebruik kunnen nemen (een en ander is o.a. afhankelijk van het weer).

Foto: Steffie Luijten


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl