Eerste thuisnederlaag voor Excelsior Maassluis

Maassluis – Excelsior Maassluis is er vanmiddag niet in geslaagd de succesvolle reeks van de afgelopen weken een positief vervolg te geven; de 1e thuisnederlaag van dit seizoen leek namelijk al na ruim 20 minuten spelen onafwendbaar, toen de behendige Coen Maertzdorf een voorzet van de linkerzijde bij de 2e paal wist binnen te werken: 0-2.

Vanaf dat moment liep de equipe van Dogan Corneille achter de feiten aan, want in de 4e minuut was de thuisploeg alweer vroeg op een achterstand gekomen. Corneille had overigens tijdens de warming-up Gabri Urbanus zien afhaken; Omar el Baad was zijn vervanger. Doelman Jean-Paul van Leeuwen schatte in de 3e minuut een situatie onjuist in; hij kwam te laat uit en liep daardoor de aalvlugge Gavin Flijter pardoes tegen de grond. Scheidrechter Jerome Vries was zeer gedecideerd en wees onmiddellijk naar de stip. De elfmetertrap werd door Jordy Thomassen onberispelijk in een treffer omgezet: 0-1. De bezoekers bleven vervolgens de bovenliggende partij, met dus in 21e minuut een tweede treffer tot gevolg.

Naarmate de 1e helft vorderde wist Excelsior M. echter de bakens wel enigszins te verzetten, zodat vooral verder onheil werd voorkomen. Het lukte echter niet om nog voor de pauze de broodnodige aansluitingstreffer te produceren, hoewel aanvoerder Vincent van den Berg daartoe wel een uitgelezen kans verkreeg toen hij zijn hoofd net niet tegen een prima aangesneden voorzet van Calvin Tureaij wist te krijgen.

Na de thee ging de thuisploeg al vrij snel, dit met Daan Blij voor Redouan Omar Ouali en Giovanni da Fonseca voor Calvin Tureaij, op zoek naar het doel van goalie Jordy Rondeel. Zo rond de 60ste minuut had Rondeel geluk, maar toonde hij ook over de gewenste reflexen te beschikken toen in no-time zijn doel tot 3x toe onder vuur werd genomen. Met inmiddels de opportunistische Kaylan Muis voor de met een hoofdwond uitgevallen Bram Wennekers bleven de Tricolores gepassioneerd zoeken naar een gaatje in de defensie van de Groesbekers. En dat lukte in de 76ste minuut toen Kaylan Muis de kort daarvoor ingevallen Dave van Delft in de gelegenheid stelde om de trekker over te halen; hij wist met een geplaatst schot in de verre hoek Rondeel kansloos te laten. Met nog voldoende tijd op de klok -scheids Vries zou uiteindelijk ook nog vijf minuten extra tijd bijtellen- ging Excelsior M. dan ook op zoek naar  meer. En, dat zou in feite ook wel verdiend geweest zijn. Kansen en mogelijkheden waren er zeker, hoewel men door de weggegeven ruimte zeker alert diende te blijven op de tegenstoten van de Treffers. Gescoord werd er echter niet meer, en zo bleef de thuisploeg deze keer met lege handen achter op een druilerig Sportpark Dijkpolder.

Door: Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl