Effectief DVO’32 boekt ruime overwinning op Excelsior R.

Rotterdam – Vandaag heeft een DVO’32 wat door diverse redenen flink wat basisspelers moest missen op effectieve wijze een ruime zege geboekt op Excelsior Rotterdam. Door de personele zwakte moest trainer Ben Hoogwerf een beroep doen op spelers die nog niet zoveel speeltijd weg hadden in het keurkorps van de Vlaardingers. Het was geen vergeefs beroep want niemand verzaakte.

Door: Rinus Zomervrucht

DVO liet de opponent vaak de bal en speelde wat behoudener dan normaal. En uit een counter snelde Robin den Breems die vlak daarvoor misschien wel een penalty verdiend had ervandoor, en zijn strakke voorzet werd binnen geschoten door Tim Kievit die prima voor zijn man kwam 0-1 en een lekker begin.Excelsior liet zich ook niet onbetuigd en kwam er diverse keren gevaarlijk uit maar keeper Ruben Verboon was niet te passeren. En toen een corner van Walter Zomervrucht werd ingekopt door Herve Makuka en de goalie van Excelsior wel redde maar het leder pardoes voor de voeten van Nico Huijer kwam was het 0-2.

Een ruime marge dacht men aan Vlaardingse kant echter de Rotterdammers wilde niet van opgeven weten en grepen het initiatief wat weer de anschlusstreffer bracht met een mooi gekruld schot 1-2. En daarna voorkwam de Vlaardingse keeper voor de rust met een prachtige redding de 2-2. Dat DVO toch met een marge van 2 ging rusten kwam voort uit een juweeltje. Walter Zomervrucht stak Tim Kievit weg, echter de Rotterdamse keeper was er net iets eerder bij en roeide het leder weg. Maar niet ver genoeg, Nico Huijer ving de bal op, legde hem even goed en met een mooie boog was daar de 1-3 en op naar de warme thee.

In de 2e helft was het 1e kwartier qua balbezit voor Excelsior, maar de Rotterdammers deden er niet zoveel mee, en toen uit de eerste de beste aanval via Tim Kievit, en Robin den Breems de bal binnen de 16 bij aanvoerder Walter Zomervrucht kwam was de wedstrijd gespeeld want zijn schot was de keeper te machtig 1-4.

Bij Excelsior gingen de koppies hangen en het was waarneembaar dat men het min of meer opgaf. DVO’32 waar Jan Jaap vd Berg een prima optreden had achterin, Soren Neirijnck goed inviel en ook Mitchel vd Windt en Boyd vd Leeden zich van hun goede kant lieten zien mag dus de 4e overwinning op rij bijschrijven. Tegenslagen zijn er om overwonnen te worden en met het karakter was vandaag niets mis. Dinsdag wacht op sportpark Faas Wilkes ( de geweldige Faas ) de confrontatie in de 3e ronde districtbeker tegen zaterdag 1e klasser XerxesDZB.

Scoreverloop:15e 0-1 Tim Kievit, 23e 0-2 Nico Huijer, 34e 1-2 Excelsior, 38e 1-3 Nico Huijer, 61e 1-4 Walter Zomervrucht.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Herve Makuka, Reinier van der Veen, Jan Jaap vd Berg ( 82e Boyd vd Leeden ) Ruud Durinck, Walter Zomervrucht ( C.) , Robin den Breems ( 65e Mitchel vd Windt ), Nico Huijer ( 60e Soren Neirijnck ), Tim Kievit.

Foto: Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl