EK handbal: De stand van zaken voor de oranjedames

Nancy – De winst in groep 2 in de hoofdfase van het EK blijft ondanks de zeperd tegen Noorwegen voor het grijpen voor de Oranjedames. Op woensdagavond moet het gebeuren tegen Duitsland.

Voorafgaand aan het treffen met Noorwegen had Nederland aan een punt genoeg zich te plaatsen voor de halve finale van het eindtoernooi in Frankrijk. Bij een zege stelde Oranje groepswinst veilig. Ondanks de pijnlijke ondergang tegen Noorwegen blijft het mikpunt voor de nationale ploeg ongewijzigd.

Roemenië
Door een zege op Spanje (25-27) is Roemenië over Oranje heengegaan in groep 2. Bij een overwinning op Duitsland kan Nederland, op basis van het onderlinge resultaat, alsnog de poule aan kop afsluiten. Wanneer Oranje een punt pakt tegen de Oosterburen schaart het zich bij de laatste vier van het EK.

Eindpositionering
Bij een remise hangt de eindpositionering van Nederland af van het resultaat van Roemenië tegen Hongarije. Wanneer de concurrent om de koppositie wél de volle buit pakt, zal de formatie van Helle Thomsen als tweede eindigen en de poulewinnaar van groep 1 in de halve finale treffen: Olympisch kampioen Rusland.

Tussenstand groep 2:
1. Roemenië 4-6 +10
2. Nederland 4-6 -4
3. Noorwegen 4-4 +17
4. Duitsland 4-4 +1
5. Hongarije 4-4 -9
6. Spanje 4-0 -15

Slotdag groep 2:
15:45 Spanje – Noorwegen
18:00 Hongarije – Roemenië
21:00 Nederland – Duitsland

Bron: Handbalinside.nl

Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl