EK Handbal: Nederland door zege nog in de race voor halve finales

ROTTERDAM – De Nederlandse handbalheren hebben zichzelf zaterdag op het EK in Hongarije en Slowakije een goede dienst bewezen. Het zwaar gehavende Oranje boekte in het tweede duel in de tussenronde een 34-30 overwinning op Montenegro.

Weliswaar was de start ietwat stroef, maar een vechtend Oranje kwam snel tot 12-12 gelijk en ging rusten met een kleine voorsprong van 18-16. Na de theepauze bouwde Nederland door aan die voorsprong en kon de tegenstander geen vuist meer maken. Uiteindelijk liep Oranje uit naar 34-30 overwinning. Smits groeide opnieuw uit tot topscorer met negen treffers. Door de zege staat Oranje nu op een vierde plek met twee punten achterstand op de twee topposities. De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finales.

Corona

De zege was bijzonder knap van het Nederlands team dat met verschillende andere spelers aantrad dankzij de verschillende positieve corona-gevallen in het team. Zo keepte ditmaal doelman Van Leeuwen die vrijdag pas werd ingevlogen vanuit Nederland. Opvallend was zaterdag ook de afwezigheid van bondscoach Richardson, die ook positief testte op corona.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl