EK Handbal: Oranje kan halve eindstrijd nagenoeg vergeten


SCHIEDAM – De Nederlandse handbalsters kunnen de halve eindstrijd op het EK in Noord-Macedonië nagenoeg vergeten. Oranje kwam tegen het nietige Spanje niet verder dan een gelijkspel: 29-29. Na een eerdere nederlaag tegen Duitsland, was een zege de enige optie om uitzicht te houden op de halve finales.

In een wedstrijd om alles-of-niets moest bondscoach Johansson flink puzzelen. De Schiedamse Dulfer was geschorst en eerder in de week viel Van Kreij weg door een blessure. Tegen Spanje telde niets anders dan winst, maar Oranje kwam bedrogen uit. In een duel waarin het veelal stuivertje wisselen was, oogde het matige Oranje onrustig en ongeduldig. Vlak voor tijd leek Oranje toch op weg naar een zege, want ze kwamen op 29-28. Maar één minuut voor tijd zorgde Spanje alsnog voor de gelijkmaker. In de laatste 20 seconden leek Polman alsnog de winnende treffer te maken, maar deze werd afgekeurd vanwege een aanvallende fout.

Door dit gelijkspel heeft Nederland nu slechts drie punten en lijkt de halve finale niet meer bereikbaar. Het wordt in ieder geval rekenen in de komende dagen. Woensdag is Montenegro de laatste tegenstander in de poulefase. Mogelijk volgt er nog wel een duel om de vijfde plaats op dit EK.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl