EK Handbal: Verzwakt Oranje op rand van uitschakeling na zeperd

ROTTERDAM – De Nederlandse handballers staan op de rand van uitschakeling op het EK in Hongarije en Slowakije. Maandag werd door een verzwakt Oranje kansloos verloren van de Deense ploeg: 35-23.

Nederland speelde met een fantasie-opstelling door de vele afwezigen na positieve coronagevallen. Toch kon Oranje de eerste tien minuten meekomen. Maar nadat in het eerste bedrijf de doelpuntenproductie lange tijd stokte, was het continu Denemarken dat toesloeg. In het tweede bedrijf zetten de Denen sterk door en kon Oranje enigszins de schade beperken. De formatie van bondscoach Richardson ging uiteindelijk kansloos met 35-23 onderuit. Rotterdammer Dani Bijens was topschutter met zes treffers.

De stand in de tussenronde laat zien dat Oranje nu onderaan staan. Het verschil met plek twee is maar twee punten, maar die strijd gaat nog tussen Frankrijk en IJsland. Nederland sluit woensdag het toernooi af met een wedstrijd tegen Kroatië. Denemarken is inmiddels als nummer één zeker van de halve finales.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl