Emil van Schie (PPSC): “We zijn hongerig”

Schiedam – PPSC is de afgelopen jaren met een fris en herkenbaar elftal hard aan het werk om de weg omhoog weer in te slaan. Exponent in deze missie is Emil van Schie. De centrale verdediger, die samen met zijn maatje Max de Bruin menig aanvaller angst inboezemt, is ondanks zijn 23 jaar een routinier in het elftal van Jeremy Hagestein. “We zijn hongerig,” stelt van Schie resoluut.

De geboren Schiedammer debuteerde op zijn 15de en is sindsdien niet meer weg te denken uit het elftal van de blauwhemden. Het etiket ‘talent’ is hij naar eigen zeggen al ontgroeid. “Ik debuteerde ruim zes jaar geleden in de wedstrijd tegen Berkel. Op dat moment is alles natuurlijk geweldig. Inmiddels voetballen de meeste jongens met wie ik toen voetbalde niet meer in het eerste en hebben we een vrij nieuwe jonge ploeg waardoor ik eigenlijk ondanks mijn 23 jaar een van de ouderen ben.”

Stap maken
Van Schie voelt dan ook de verantwoordelijkheid om het voortouw te nemen. “Je staat natuurlijk nu anders in de groep dan toen en bent een verleng- stuk van de trainer, dat gevoel geeft hij mij ook. De periodetitel van afgelopen seizoen was mooi, maar ik hoop dat we uiteindelijk echt die stap naar de derde klasse kunnen maken. Als je ziet wat voor competitie dat nu is, dan zou dat echt iedere week genieten zijn.”

Schiedams elftal
De kwaliteiten van de youngster zijn ook de Schiedamse bondscoach Marvin Janssen niet ontgaan. Afgelopen zomer werd Van Schie geselecteerd voor het Schiedams elftal om het op een bomvol Thurlede op te nemen tegen eredivisionist Sparta. “Daar was ik echt trots op. Het is toch een bevestiging dat je opvalt en goed bezig bent. Bovendien vond ik het geweldig om samen te spelen met jongens die veel hoger hebben gespeeld. En als je merkt dat je dan redelijk goed mee kan, smaakt dat naar meer.”

Ondanks de ambitie hoeven de Thurlede-bewoners zich op de korte termijn nog geen zorgen te maken over een vertrek van hun verdedigingsbaken. “PPSC is echt mijn club. Ik heb absoluut de ambitie om sportief zo hoog mogelijk te spelen, maar op dit moment denk ik dat we met dit team aan de vooravond staan van een mooie periode. Er is nog zoveel perspectief en daar wil ik graag deel van uit blijven maken.”

Dit is een artikel uit het gloednieuwe waterwegsport.nl magazine.
Lees de nieuwe waterwegsport.nl aftrap editie 19/20 nu online of pik hem op bij je sportvereniging ! (Op de cover klikken !)

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl