CION verloor dit seizoen nog geen duel en is al 19 wedstrijden ongeslagen. De koploper van de vierde klasse F won veertien van zijn negentien duels en speelde vijf maal gelijk. Afgelopen weekend verspeelde het dure punten met een gelijkspel tegen HWD. ”De ruimtes waren te groot. Wij hadden het juist compact moeten houden en dat deden wij niet. HWD kon hierdoor vrijuit voetballen. Gelukkig hebben wij wel elke keer de kracht om terug te komen”, opent Engin Sazak.

 Ondanks het gelijkspel maakt CION een mooi jaar door. De Turkse voorstopper staat met zijn ploeg los van VFC en HermesDVS maar ziet in Maense nog een grote concurrent. ”We zijn met wat nieuwe spelers begonnen waardoor wij wel aan elkaar moesten wennen. Er zit dit seizoen meer voetbal in en dat komt er ook uit.”

Interview gaat verder onder de foto

Sazak, die eerder uitkwam voor VFC en Victoria’04, komt zeven jaar uit voor CION. Hierin speelde de ploeg voornamelijk onderin de derde klasse en wist het de afgelopen twee jaar telkens net niet te promoveren. ”Wij hebben geleerd van de afgelopen jaren waarin het telkens net misging. We hebben ons lesgeld betaald en weten dat wij pas aan het einde kunnen feesten.”

Sazak wil nog niet teveel zeggen over een eventueel kampioenschap. De 28-jarige verdediger van CION weet echter wel dat zoiets onbetaalbaar zou zijn om mee te maken  in Vlaardingen. ”Wat ik hier bij CION de afgelopen jaren heb meegemaakt is niet te beschrijven. Er is geen andere club zoals CION. Daarom zal ik er ook alles voor geven om dit seizoen goed af te sluiten.”

Te beginnen met aanstaande zaterdag. De Vlaardingse ploeg kan een goede stap zetten door concurrent Maense een gevoelige tik toe te brengen. De concurrent staat op twee verliespunten achterstand van CION maar moet nog wel enkele duels inhalen. ”Dit is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Wij trainen al weken voor deze wedstrijd. De trainers hebben iedereen in de groep laten weten dat dit de wedstrijd is dat wij er moeten staan. Concentratie en acceptatie is een prioriteit. Alleen zo win je volgens de trainers.”

Foto: Mischa Keemink, www.vksportphoto.com
Tekst: Michel Feenstra


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl