ROTTERDAM – In de vijftiende speelronde van de Eredivisie heeft Excelsior vrijdagavond haar droomstart in Enschede niet kunnen verzilveren. De Kralingers stonden snel met 0-2 voor, maar gingen uiteindelijk met 4-2 onderuit.

De formatie van trainer Dijkhuizen startte furieus: Iers international Parrott schoot snel de 0-1 tegen de touwen en binnen het kwartier verdubbelde verdediger Nieuwpoort al de marge. Daarmee was FC Twente pas wakker geschud en zette het direct de achtervolging in: die druk werd linksback Zagre te veel, want na een wilde actie kon hij met rood inrukken. De thuisploeg drukte Excelsior meer-en-meer terug op eigen helft: Ugalde zorgde voor rust nog voor de aansluiting.

Ommekeer

Na de theepauze zorgde Van Wolfswinkel vanaf elf meter voor 2-2. Excelsior weerde zich kranig met tien man, maar capituleerde alsnog in de laatste tien minuten: Van Wolfswinkel scoorde andermaal, en dus de 3-2, waarna Taha voor het slotakkoord zorgde.

Door de nederlaag staan de Kralingers nu elfde. Het verschil met plek zestien, waar Almere City nu staat, bedraagt nog slechts drie punten.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl