Eredivisie: Excelsior onderuit tegen tien man Fortuna Sittard

ROTTERDAM – In de zevende speelronde van de Eredivisie heeft Excelsior geen vierde zege kunnen boeken. In Sittard werd door de formatie van trainer Marinus Dijkhuizen verloren van een tiental Fortunezen: 1-0.

In de eerste helft was Excelsior wel de betere van de twee ploegen. Het probeerde te voetballen naar de eigen mogelijkheden en kreeg via onder andere Ayoub en Van Duinen kleine mogelijkheden. Scoren deden ze daarbij niet. Fortuna stelde daar weinig tegenover buiten een goede kans voor Noslin om. Zo was Seuntjens wel terug in de basis, maar die viel alleen in de openingsfase echt op. Sterspeler Yilmaz (ex-international Turkije red.) kwam niet echt in het stuk voor. Het eerste bedrijf bleef gezapig, alhoewel Driouech dichtbij een goal was. Zijn inzet belandde op de paal.

Matig
De matige eerste helft werd gevolgd door een betere tweede helft. Fortuna Sittard had schijnbaar flink commentaar gekregen van haar nieuwe trainer Velazquez en dat zag je aan het spel van de thuisploeg. Seuntjens kon snel afdrukken, maar schoot over het doel van Excelsior-goalie Van Gassel. Even later was Yilmaz dichtbij de 1-0, maar de doelman hield opnieuw zijn doel schoon. Excelsior bleef meedoen, maar het ontbrak vaak aan de eindpass om echt gevaarlijk te worden.

Na 70 minuten kreeg Yilmaz een aardige kopkans, maar hij kon deze mogelijkheid opnieuw niet benutten. Een kwartier voor tijd kwam Excelsior eindelijk weer voor de goal van Fortuna, maar Van Duinen en Driouech konden niet profiteren van deze mogelijkheid. Twaalf minuten voor tijd kon Fortuna Sittard door met tien man nadat Seuntjens zijn tweede gele prent ontving. Voetballend kon Excelsior de man meer situatie niet uitbuiten. Het was uiteindelijk juist de thuisploeg dat in de slotfase met tien man op 1-0 kwam via Vita. Eerst was er nog een inzet van Yilmaz die werd gekeerd, maar Vita schoot uiteindelijk de rebound raak. Goudmijn was in blessuretijd nog wel dichtbij de gelijkmaker, maar zijn bal ging naast. Daarna was Yilmaz dichtbij de 2-0, maar opnieuw stond Van Gassel  in de weg. In de tegenaanval leek Horemans met een schot voor 1-1 te zorgen, maar doelman Pandur bracht redding voor Fortuna. Zo blijft Excelsior voorlopig op negen punten staan in de Eredivisie, maar net niet meer in het linkerrijtje.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl