Eredivisie: Feyenoord hervat met een gelijkspel bij FC Utrecht


ROTTERDAM – In de Eredivisie heeft Feyenoord zondag de competitie hervat met een gelijkspel bij FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard ontsnapte de koploper dankzij Alireza aan een nederlaag: 1-1.

De wedstrijd werd in de openingsfase al op zijn kop gezet: voormalig Feyenoord-aanvoerder Toornstra schoot de eerste kans binnen voor FC Utrecht na handig terug tikken door Dost. Daarna probeerde de koploper van de Eredivisie terug te komen in de wedstrijd en was Danilo gevaarlijk met een schot op de lat. Uiteindelijk ontstond er een waar voetbalgevecht zonder echt grote kansen in de eerste helft. Lopez schoot nog van afstand over en Utrecht kon in de tegenstoot met Booth niet profiteren.

Na de theepauze probeerde Feyenoord weliswaar de druk op te voeren op het Utrechtse doel, maar nog steeds leidde dat niet tot grote kansen. Na een uur spelen wisselde coach Slot driemaal en bracht hij Gimenez, Wieffer en Alireza. Daarna begon het iets beter te lopen bij de Rotterdammers en kreeg juist de Poolse WK-ganger Szymanski de kans op de gelijkmaker, maar hij schoot de bal hoog over. Ook Gimenez worstelde zich ineens langs de defensie van de thuisploeg, maar zag de bal gekeerd worden door goalie Barkas. Even later keerde de doelman ook een vrije trap van Szymanski.

Paal

FC Utrecht stelde er in de tweede helft niet veel tegenover, maar was alleen via invaller Douvikas dichtbij de 2-0. De aanvaller trof, gelukkig voor Feyenoord, slechts de paal. Feyenoord bleef komen en kreeg loon naar werken. In de slotminuut leverde Idrissi een prima voorzet vanaf links, die snoeihard werd binnengeschoten door Alireza: 1-1. In blessuretijd zetten de bezoekers goed door en schoot Idrissi net naast. Aanvoerder was met een afstandsschot nog gevaarlijk, maar ook hij vond Barkas op zijn weg. Ook Bijlow onderscheidde zich eenmaal door een bal te stoppen van Klaiber. Gimenez dacht alsnog de winnende te scoren, maar zijn inzet werd gecanceld vanwege buitenspel.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl