Eredivisie: Feyenoord nieuwe medekoploper na zege op Cambuur


ROTTERDAM – Feyenoord heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de Eredivisie. De formatie van trainer Slot is na de magere 1-0 thuiszege op Cambuur medekoploper naast PSV met 30 punten. Alleen het doelsaldo van de Eindhovenaren is vier goals in het voordeel. Matchwinner werd overigens het eigen jeugdexponent Hartman.

De thuisploeg opende sterk en zag linksback Hartman al na vier minuten scoren: 1-0. Feyenoord bleef weliswaar sterker, maar het baltempo lag eigenlijk te laag. Hancko kopte binnen het half uur de bal nog een keer op de paal. Paixao kopte daarna nog recht een Cambuur-goalie Virginia af. Tussendoor waren de bezoekers eenmaal gevaarlijk via Jacobs, maar Bijlow lette attent op. Vlak voor rust belandde een inzet van Cambuur nog op de paal. Na de theepauze liet Feyenoord weinig tot niets meer zien: Cambuur was geregeld voor de goal van Bijlow te vinden, maar de Feyenoord-goalie redde bekwaam op inzetten van Mac-Intosh, Breij en Mambimbi. Aan de andere kant kregen invallers Walemark en Gimenez nog kleine mogelijkheden, maar het bleef uiteindelijk 1-0.

Ondanks de magere zege nestelt Feyenoord zich wel aan kop met 30 punten uit 13 duels, evenveel als PVS. Alleen de Brabanders staan eerste vanwege een beter doelsaldo. Ajax volgt nu als nummer drie op één punt achterstand. Komend weekend vind speelronde 14 nog plaats voordat straks de winterstop start vanwege het komende WK in Qatar.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl