Eredivisie: Feyenoord nog één zege verwijderd van titel na winst bij Excelsior

ROTTERDAM – In de 31ste speelronde van de Eredivisie heeft koploper Feyenoord een voorschot op het kampioenschap genomen. In Kralingen werd het kleine broertje Excelsior met 0-2 verslagen. Santi Gimenez groeide opnieuw uit tot matchwinner met twee goals

In de eerste helft begon Feyenoord sterk: de formatie van trainer Arne Slot dook geregeld op voor de goal van Excelsior-goalie Van Gassel en zag haar Mexicaanse spits Gimenez vrij snel de score openen met zijn hoofd: 0-1. Het betekende zijn dertiende competitietreffer van deze jaargang én ook een nieuw record: het was de achtste wedstrijd waarin de Mexicaan tot score kwam. Daarna bleven de gasten wel aanzetten, maar gescoord werd er voor rust niet meer. De thuisclub kon er weinig tegenover stellen.

Druk

Na de theepauze tapte Excelsior uit een ander vaatje en zette het Feyenoord enkele malen knap vast. Justin Bijlow moest redden op een inzet van Driouech en nadien een voorzet op een voorzet van Azarkan. Feyenoord kon er alleen een kopbal van Hancko tegenover stellen. Waar Excelsior koos voor de aanval, loerde de koploper op een geslaagde counter. Die kwam er een kwartier voor tijd, toen Gimenez zijn tweede van de middag aantekende. Daarna kreeg El Yakoubi een kopkans, maar Hancko redde bekwaam op de lijn. In de slotfase kreeg invaller Danilo nog de kans op de 0-3, maar zijn inzet ging voorlangs.

Door de zege op Excelsior staat Feyenoord nu op pole position voor de titel. Wanneer er volgende week zondag thuis wordt gewonnen van GO Ahead Eagles, dan viert de Stadionclub haar zestiende kampioenschap in haar bestaan.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl