ROTTERDAM – In de 25ste speelronde van de Eredivisie heeft regerend landskampioen Feyenoord zondagavond thuis simpel gewonnen van Heracles Almelo. Zonder uiterste inspanning werd het in De Kuip 3-0 dankzij treffers van Minteh, Gimenez en Paixao.

De formatie van trainer Slot, met Ivanusec terug in de basis, startte sterk en zagen Hancko al vroeg een kopkans krijgen. Daarna was het Limbombe, namens Heracles, die zijn inzet gekeerd zag via de weer uitstekend keepende Wellenreuther. Hartman schoot ook nog een keer voorlangs Daarna kabbelde het duel voort, kreeg Feyenoord wat corners met halve mogelijkheden, totdat Minteh uit het niets de score opende: 1-0.

Santi
Daarna zette Feyenoord weer wat meer aan: Gimenez kreeg eerst een grote kans in buitenspelpositie (naast red.) voordat hij onberispelijk raak schoot na een dieptepass van Wieffer: 2-0. Heracles kreeg via Roosken de kans op de aansluiting, maar opnieuw bleek Wellenreuther een sta-in-de-weg.

Na rust wilde het duel niet echt loskomen: Heracles kwam wel enkele keren door, maar werd niet gevaarlijk. Bij Feyenoord lukte er lang te weinig tot een vrije schop in de 70ste minuut: na het spel steen-papier-schaar mocht Paixao aanleggen. De Braziliaanse invaller schoot met een droge schuiver de 3-0 binnen. Feyenoord zette nog verder aan, maar treffers leverde dat niet meer op. Ueda kopte in blessuretijd nog ver naast.

Door de zege blijft Feyenoord tweede en volop in de race voor directe deelname aan de Champions League.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl