ROTTERDAM – Feyenoord heeft zondagmiddag in de eredivisie in het ’tussendoortje’ bij Fortuna Sittard drie punten gepakt. De formatie van trainer Arne Slot won eenvoudig met 1-3.

Onder toeziend oog van Fortuna-icoon Mark van Bommel en zijn schoonvader Bert van Marwijk, tevens ex-trainer van Fortuna en Feyenoord, startte de Stadionclub uitstekend. Binnen 25 minuten waren de punten eigenlijk al binnen. Feyenoord ‘fietste’ door de defensie van de Limburgers heen en reeg de kansen aaneen. Luthsarel Geertruida was met twee goals de gevierde man in het eerste bedrijf. Tussendoor miste Orkun Kokcu nog een strafschop ook. Net na de rust maakte Reiss Nelson vrij snel de 0-3 en schoot Feyenoord daarmee in veilige haven. Fortuna was voetballend onmachtig tot de zeventigste minuut. Op dat moment legde Fortuna-aanvoerder Mats Seuntjens de bal achter de laatste linie van Feyenoord en hierdoor kon Zian Flemming de 1-3 maken. In de laatste twintig minuten kwam Feyenoord nog tweemaal goed weg, maar faalde het zelf vaak in de tegenstoot om alsnog een vierde treffer te maken.

Voor Feyenoord was het een fijne meevaller dat deze zondag wedstrijd makkelijk verliep met het oog op het tweede halve finale duel in de Conference League tegen Olympique Marseille komende donderdag. Daar verdedigt de Stadionploeg een 3-2 voorsprong en kan het voor het eerst in twintig jaar een Europese finale bereiken.