Eredivisie: Gretig Sparta verslaat Willem II

ROTTERDAM – In de eredivisie heeft Sparta zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. Een matig Willem II werd dik verdiend opzij gezet: 1-0.

Sparta kende een sterk start en binnen tien minuten hadden Brogno en Friday de score openen. Het vizier stond toen niet op scherp. De thuisploeg behield de controle en kreeg mogelijkheden. Het was halverwege de eerste helft dat Friday de openingsgoal voor rekening nam.

Daarna werd Willem II via een afstandsschot van Haye gevaarlijk maar de nieuwe Sparta-goalie Huth kon die bal keren. Vlak voor rust dacht Brogno aan de 2-0, maar was het Branderhorst die zijn inzet nog keerde.

Gretig

Sparta bleef gretig en iets beter na rust. Friday en Fischer hadden kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar slaagden daar niet in. Aan de andere kant knokte Willem II zich terug in het duel waarna er een heus potje vechtvoetbal ontstond. Uit het niets was Sol met een kopbal dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging voor de Kasteelheren gelukkig over.

Waar Sparta verzuimde het duel te beslissen – een kopbal van Fischer ging nog over – kwam Willem II in de slotfase beter in hun spel. Echte kansen leverde dat niet meer op. Bij een uitbraak had Dos Santos vijf minuten voor tijd de beslissing op zijn voeten naar de aanvaller faalde oog in oog met Branderhorst.

De Kasteelheren bleven verder simpel overeind en boekten zo de eerste overwinning onder leiding van trainer Advocaat.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl